icon

Může krční páteř způsobovat nevolnost a slabost?

6. bře 2026

Ahoj holky, asi potřebuji cizi pohled na vec, nazor nebo zkusenost.

Je mi 35let s ničím se vylozene neléčím, neprijde mi, ze bych byla v nějakým mega stresu…. Ale asi to citim nejak vnitřně nebo jak to popsat. Obcas me neco trápí nebo vleze do hlavy, a i me to v noci vzbudi, nejak si to vysvetlim a usnu, nekdy ponocuju… ted se mi ale stava, ze se mi udela pres den nevolno, nebo stava… trva to asi tyden s tim, ze jsou i hodiny ted jsem treba mela i dva dny klid uplne. Nemota se mi hlava, nezvracim je to jen takovy pocit…. Blbě se ti popisuje. Mam teda totalne v háji zada, behem tohoto týdne jsem zvladla thajskou masáž na uvolnění, a dneska mi krk, hlavu, zada dokřupal fyzio…to chvilkovy slabo se mi udělalo cca hodinku potom fyziu….Muze toto delat krcni pater? Nebo to je nejaky druh panický ataky?

Dekuju za rady!

lis6
6. bře 2026

Tak za mě to je od zad, po masáži úplně běžný

reeeza
6. bře 2026

Tak ono stav zad a především krční páteře, přímo souvisí s psychikou- úzkostmi, strach, stresem...

Člověk ve stresu dýchá mělčeji, tím se mu zkracují prsní a trapézové i mezižeberní svaly což přetěžuje svaly v oblasti krční páteře a ramen.

Snaž se denně pravidelně a vědomě hluboce dýchat. Nádech počítej to čtyř či šesti a výdech dvojnásobný. Může to být nepříjemné, tělo na to není zvyklé.

Může se ti z toho i trochu motat hlava. Netlač na to. Ale vytrvej v tom, časem se tvůj dech prodlouží a prohloubí. Má to pozitivní vliv i na psychiku. Čili je to vše provázané.

hvezdicka09
6. bře 2026

@anonym_autor je mi taky 35 a taky to mam. Začalo mu to tak vic jak před deseti lety, casem jsem pochopila ze je to ze stresu plus u me urcite ma podíl i blokády zad. Ted se mi to zase trochu rozjelo ale uz vím ze si mam dat magnosolv a nechat si jit odblokovat zada. U me se to projevuje jako takový vnitřní neklid, pocit ze odpadnu, pocit v rukách i nohách jakoby nebyly moje. Za ty roky uz vím o co jde, kolikrát mam treba rok klid a pak se to na par dni vrati. Věkem se mi zda se to zlepšuje.

autor
6. bře 2026

Dekuju moc za nazory!☺️Ja si myslim, ze celkove mam zada spatny, jakoze z prace jsem pedikérka/kosmeticka….a do toho male dite.

Jinak mam zamluvený termín u psycholožky, poslední dobou se mi stává to, ze si něco najdu jakože nějakou řekněme odbočku manžele co běžně nebývá…a zkoumam, googlim a klasicky cesta do pekel😆 🙈vsechno hrozne pitvam, zkoumám, sleduju…