icon

Nádor na vaječníku a hodnota markeru CA 125. Máte zkušenost?

denuliss
Včera v 21:29

Ahoj holky.
Byl mi před rokem zjištěn menší výrůstek na vaječníku. Měla jsem poté přijít na kontrolu za 3 měsíce, ale úplně jsem zapomněla (nebyla jsem objednaná). Šla jsem k Dr. až nyní po roce s jiným problémem a útvar se zvětšil asi na 30 mm. Uvnitř je ještě útvar 25 mm a nějaký vnitřní výrůstek. Markery CA 125 mi vyšly v hodnotě 68,5 klU/l. Gynekoložka mě poslala na expertní onko-gynekologický ultrazvuk. Prý to endometrióza není. Myslíte si, že je možné, že by nádor mohl být zhoubný? Prý hodnoty markeru nejsou až tak vysoké, že to vypadá spíš na benigní nádor. Mě zajímají zkušenosti Vás, které jste něco podobného měly. Jaké hodnoty markeru jste měly a jak probíhala léčba, odstranili vám celý vaječník?

Moc děkuji za odpovědi.

anonym_0d6005
Dnes ve 03:21

@denuliss podle těch makru se nedá nic na 100% určit a i gynekoložka nemůže na 100% říct že není endometrioza což na to vypadá

drep
Dnes v 05:29

Žádný onkomarkery nejsou diagnostický test, ale prognostický, podle jejich vývoje se sleduje efektivita léčby. Nemusí to být nádor, držím palce, ať není.

hezz17
Dnes v 18:58

Ca ovaria roste a siri se extremne rychle. Za rok bys uz nebyla mezi zivymi, nezvetsil by se (pravdepodobne) jen na 3cm. Ca125 neni vsevypovidajici, dalsi ovarialnu tumormarkry jsou cea, ca19-9, ca15-3. Muze to byt borderline, muze to byt spousta dalsich veci. Urcite je na miste objednat se na expertni sono.

saralinda
Dnes v 19:48

Kdysi jsem měla výše zmíněný borderline tumor na vaječníku. Cca 5cm, onkomarkery Ca125 tuším kolem 55 (ale moc si to už nepamatuji). Ale vím, že po operaci byla hodnota vyšší než před ní a když se mi po letech udělal borderline na druhém vaječníku, tak marker byl jen kolem 20. Takže markery jsou fakt jen orientační. Dobrý doktor na specializovaném pracovišti pozná podle ultrazvuku dost. Chodila jsem roky na kontroly na onkologii k Apolináři a tam jsou opravdu odborníci. Držím pěsti, ať je vše ok.