Test Veroval, intolerance lepku
Ahoj holky 🙂
Už delší dobu mám problémy, které se po porodu zhorsili .
Trápí mě opakované každodenní prujmy hlavně po jídle skoro každém (pečivo, knedliky , chipsy , proste potraviny obsahující lepek) , nadýmání , bolesti břicha a takové malé vyrážky na rukou něco jako husi kůže .
Kamarádka, která trpí na alergii na lepek mi doporučila test Veroval než půjdu k lékaři .
A nevím jestli je test pozitivní a nebo negativní potrebuju poradit . V návodu se píše ze test je pozitivní když je testovací čárka jakkoliv silná i trošičku . Přece je to jen z kapky krve coz se mi zda jako malé množství .
Prikladam fotky po uplynutí 10 minut jak se uvádí v návodu .
A chci se zeptat jestli to takhle některé z vás vyšlo a potvrdila sem vám diagnóza .
Neupínej se na ten test. Na lepek mám také testy opakovaně negativní, ale vadí mi pšenice. Žito celkem bez problémů, bezlepkové jáhly zase špatně. Nemoci nejsou černobílé a často i podobné příznaky opravdu znamenají něco jiného. Nejlepší je opravdu potvrdit si podezření eliminačně-expoziční dietou (pokud to jde). Hodně štěstí, je to běh na hooodně dlouhou trať!

Ahoj, s testem ti bohuzel neporadim, to jsem nezkousela :( Jenom teda jsem si zasla k prakticke doktorce a nechala si udelat test na celiakii. Ten mi vysel negativni a mym problem (podobnym tvym) se skoro vysmala 🙂 Nicmene jsem vysadila lepek, laktozu a cukr a ejhle.. skoro vse je pryc. I vcetne vyrasky. Drzim palce! Zkus dietu, ono to je asi jedno co vyjde na testu.. Spis abys nemela primo celiakii.