Zlomenina. Může to být nedostatkem vápníku, když kojím?
Holky, poradte, kojím už 13 měsíců a hodně mě bolí chodidla, jako kdyby byly stuhlé...měla jsem ted nedavno dokonce unavovou zlomeninu nártu...jen tak ti prdne kost, no a ted to vypada, že mě prdla i druhá kost na nártu...může to být nedostatkem vápníku, když kojím???, u prvního jsme měla cca po roce kojení podobné problémy, jen tedy nebyly zlomeniny
Já měla dost podobné problémy a to kojím jen 8 měsíců. Jediné, co mi pomohlo, byla kombinace kelpu a makového oleje. Tedy jód a vápník (přírodní, ne v tabletách). Jinak nic nepomáhalo...
No ja kojim uz 18m a unava uz silene. A mam strasnou chut na mak a mleko 🙂 kojit prestat zatim nejde :( zavislak
@elu Klidně to může být nedostatkem vápníku, a to i kdybyste nekojila, pokud ho nepřijímáte. Pozor na mylné tvrzení, že je třeba přijímat vápník z mléka, pro člověka vstřebatelného vápníku je v něm málo. Doplňujte konzumací máku. Například makové mléko je super.
vápník v tabletách je na houno. ten se do těla skoro vůbec nevstřebá. nejlepší je snad mák. mlíčný věci třeba ani tolik ne, jak se tvrdí.
a přitvrdit s Déčkem - využij toho, že je pořád krásně slunce.
Ja kojila 14mesicu,z toho 8mesicu plne. Pak 2mesice pauza, protoze uz jsem byla zase v 7.mesici a po porodu po te 2mesicni pauze opet plne kojim. Telo si bere dan, uzivit ty dve princezny co nejprv rostly v brisku a pak si to braly resp jedna bere doted, me stalo asi milion vlasu, 8 kazu a to opravdu dbam na zubni hygienu a jeden zlomenej prst. V zivote jsem tolikrat spadla a nic a ted takova prkotina a prst v sadre. Snazim se doplnovat miberaly,vitaminy, ale asi nestiham. 🙂 Takze si myslim, ze Tve zlomeniny muzou s kohebim urcite souviset.
Jo slunicka letos bylo dost, co jsem ale v praci, v kancelari, moc jsem si ho neuzila ☹
A tak jsi brala tedy nejaky doplnek? Ted to docela resim, chci prave taky nejaky koupit nasi babicce, s pribivajicim vekem uz se tolik vitamin D netvoří a ze je tolik potreba.
Nasla jsem neco o vigantolvit.cz je to neco noveho a hodne lidi to prave takhle bere prez zimu..

no jasně, že může. Pomůže zvýšit příjem vápníku (tablety) a pohyb, vyloučit kolové nápoje a možná i přestat kojit..