icon

AlzaBox vs. Zásilkovna. Co je spolehlivější?

19. bře 2026

Ahojte, objednávám dárky na Vánoce a u nás v nákupáku teď přibylo hrozně moc těch AlzaBoxů. Do teď jsem všechno posílala přes Zásilkovnu na výdejní místo, ale tam jsou věčně fronty. Máte zkušenost s těmi boxy od Alzy? Funguje to otevírání přes kód spolehlivě? Bojím se, aby se to nějak nezaseklo a já se k tomu balíku dostala i večer po práci.

drep
19. bře 2026

@anonym_autor funguje to dobře, nikdy jsem neměla problém. Já po nadšení z boxů zase přesedlala na výdejny, preferuju kontakt s živým člověkem, ale i tak občas není na výběr nic jiného než box a vždy se bez potíží otevřel.

kakba
19. bře 2026

Já neměla nikdy problém, ale samozřejmě stát se může. Nicméně okolo Vánoc pozor. Buď není místo a nebo vyzvednutí je v rámci jednoho dne, aspoň u nás to tak máme. Jen já mám raději výdejny.

anonym_d75bf7
19. bře 2026

Preferuji Zásilkovnu, uložení balíčku má delší dobu, fronty na výdej nejsou.

numda11
19. bře 2026

Ani u jednoho boxu se mi ještě nestalo, že by fungoval špatně. Ať už jsem šla balík odeslat, nebo si ho vyzvednout, podle mě je to úplně jedno.

eliss232
19. bře 2026

Já jsem docela velký introvert, takže spíš preferuju ty boxy než výdejní místa kvůli lidem 😀 Ale ne každý to má jako já. Co se týče spolehlivosti, zatím jsem neměla problém ani s jednou možností.

malovani
19. bře 2026

Preferuju vydejni boxy, kdyz je moznost, volim vzdy je. Problem nebyl nikdy.

jannym
19. bře 2026

Myslim, ze je to vice mene na stejno - u nas v okoli jsou vydejny a automaty snad vetsiny zastupcu co jsou na trhu a zatim vzdy kdyz byl problem, byl eror na me strane - jako ze jsem omylem vyrazila k jinemu boxu nebo tam zadavala jiny kod 🙂

miryp
19. bře 2026

AlzaBox bez problémů, včetně případné poruchy. U zásilkovny jedině kamenná výdejna, řešení poruchy na boxu je o nervy a prodlouží to zadržení balíku až o 14 dní.

patypresdevaty
19. bře 2026

Obecně mám se Zásilkovnou už nějakou dobu problémy, ať už jde o pobočky nebo boxy. Takže když to jde, preferuju jiné přepravce. A to jsem ji dřív měla ráda.
S Alza boxem jsem ještě problém neměla.
Btw. Vánoční dárky? 😲

palomitacheca
20. bře 2026

AlzaBox máme 10 minut od domu, Z-Box a PPL box asi 20 minut od domu, kamenné pobočky máme dál a nemám o nich přehled, takže objednávám hlavně do boxů. Kromě blízkosti mi vyhovuje i to, že jsou přístupné nonstop.