Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Může zvýšení frekvence kojení způsobit potrat?

Zodpovězené
14. kvě 2021

Dobrý den,

dceru jsem kojila už jen při usínání a nad ránem, čili 2x. Proto se mi i vrátil cyklus a otěhotněla jsem. Dokud se kojila i vícekrát za noc, tak jsem cyklus neměla.

Teď jsem v 7. týdnu a dcera se znovu budí i 4-5x v noci.

Může kojení negativně ovlivnit těhotenství?

Vždyť přece tělo zjistí, že je třeba více mléka a tvoří se více prolaktinu.

Děkuji

Dobrý den,

pokud je těhotenství bez komplikací, nemělo by kojení v těhotenství nijak vadit. Občas se stává, že se dítě naopak na čas kojit přestane a ke kojení se vrátí až po porodu, kdy pak můžete kojit tzv. tandemově, tedy různě staré sourozence. Není třeba se bát, mléko se vytvoří primárně pro mladší miminko a bude ho dost pro oba.

Pokud je vše v pořádku, kojte dále na požádání tak, jak to Vám či Vaší dcerce vyhovuje.

Držím palce.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová