49 / 157
    🌿🌺 Sʟᴀᴅᴋý ʙᴏᴄʜáɴᴇᴋ
    10. dub 2020

    🌿🌺 Sʟᴀᴅᴋý ʙᴏᴄʜáɴᴇᴋ
    _________________________________
    Všude samý mazance. 🤷 Víte, že mám také svůj milovaný recept, ale tentokrát jsem chtěla zkusit něco jiného. Něco plnější alkoholu, něco co nebude ani chléb ani bábovka, ale bude se to tomu přibližovat. 🤩🤩🤩 Povedlo se!
    Kdo chce vymyslet tomuhle výbornému snídaňovému kousku NÁZEV, sem s ním! ❤️
    _________________________________
    🌿 I N G R E D I E N C E
    2 a čtvrt hrnečku BIO hladké špaldové mouky
    třičtvrtě stejného hrnečku žitné celozrnné hladké mouky od @pernerka.cz (ta nám založí na takové mírně chlebové konzistenci)
    1 vrchovatý hrneček třtinového cukru
    1 balíček prášku do pečiva
    3 vejce
    3/4 hrnečku libovolného oleje
    alespoň 100 ml vaječného koňaku
    namletá bílá čokoláda (nejlépe na prach) - měla jsem 2 hrsti čoko čoček od @grizly.cz
    250 g tučného tvarohu z vaničky
    Mandle na posyp před pečením
    _____________________________________
    🌿 Těsto musí mít hutnou konzistenci (pokud potřebujete, přidejte mouku!), aby se dalo po zpracování vařečkou přendat do připravené formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Můžete ho i prohnětat rukama, ale bude se lepit, což je potřeba! Přendáváme mírně lepivé těsto. 🤩
    _____________________________________
    Pečeme 35 minut na 175° C a poté dalších 15 minut na horkovzduch na 175°C (klidně i 180°C). Zkouška špejlí.
    _____________________________________
    🌿🌺 D O B R O U C H U Ť

    10. dub 2020