51 / 157
    🌼🌿 K Á V O V Ý K R T K Ů V D O R T 🌿🌼

    🌼🌿 K Á V O V Ý K R T K Ů V D O R T 🌿🌼
    _____________________________________
    Kávový korpus a kávovo arašídový krém 😋 Pod banány Vám vytříbí chuť čokoládové arašídové máslo 😍🔝
    _____________________________________
    📖 Recept na velkou kulatou formu 28 cm :
    _____________________________________
    🌿 K O R P U S
    2 hrníčky špaldové mouky
    1 hrníček třtinového cukru
    3 vejce
    1 lžíce kakaa
    1 prášek do pečiva
    2 vrchovaté lžíce selského bílého jogurtu
    čtvrt hrnečku oleje
    uvařená káva - lžíci rozpustné kávy na čtvrt malého hrnečku vody
    trochu mléka
    _____________________________________
    🌿 Pečeme na 170° 35 - 40 minut (zkouška špejlí)
    _____________________________________
    🌿 K R É M
    V 650 ml mléka rozmícháme 2 balíčky pudingu (1x čoko a 1x vanilka, případně 2x vanilka) a 7 lžic třtinového cukru. Smícháme metličkou a vaříme do zhoustnutí spolu s rozpustnou kávou (1 - 2 polévkové lžíce). Je-li hotový, necháme někde stranou stydnout. Posypeme ho na prášek rozmixovanými arašídy (měla jsem 2 - 3 hrsti), aby nevznikl škraloup. Po vychladnutí vmícháme 350 g tvarohu. Krém dáme ještě zchladit do lednice.
    _____________________________________
    🌿 Vychladlý korpus vydlabeme, pomažeme arašídovým máslem (já měla čoko verzi), poskládáme banány, navršíme studený krém a na závěr posypeme vydlabaným korpusem 👍☕
    _____________________________________
    🌿 Do lednice dejte na pár hodinek nebo nejlépe přes noc.
    _____________________________________
    🌿🌼 D O B R O U C H U Ť 🌼🌿

    19. dub 2020