🌼🌿 K Á V O V Ý K R T K Ů V D O R T 🌿🌼 _____________________________________ Kávový korpus a kávovo arašídový krém 😋 Pod banány Vám vytříbí chuť čokoládové arašídové máslo 😍🔝 _____________________________________ 📖 Recept na velkou kulatou formu 28 cm : _____________________________________ 🌿 K O R P U S 2 hrníčky špaldové mouky 1 hrníček třtinového cukru 3 vejce 1 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 2 vrchovaté lžíce selského bílého jogurtu čtvrt hrnečku oleje uvařená káva - lžíci rozpustné kávy na čtvrt malého hrnečku vody trochu mléka _____________________________________ 🌿 Pečeme na 170° 35 - 40 minut (zkouška špejlí) _____________________________________ 🌿 K R É M V 650 ml mléka rozmícháme 2 balíčky pudingu (1x čoko a 1x vanilka, případně 2x vanilka) a 7 lžic třtinového cukru. Smícháme metličkou a vaříme do zhoustnutí spolu s rozpustnou kávou (1 - 2 polévkové lžíce). Je-li hotový, necháme někde stranou stydnout. Posypeme ho na prášek rozmixovanými arašídy (měla jsem 2 - 3 hrsti), aby nevznikl škraloup. Po vychladnutí vmícháme 350 g tvarohu. Krém dáme ještě zchladit do lednice. _____________________________________ 🌿 Vychladlý korpus vydlabeme, pomažeme arašídovým máslem (já měla čoko verzi), poskládáme banány, navršíme studený krém a na závěr posypeme vydlabaným korpusem 👍☕ _____________________________________ 🌿 Do lednice dejte na pár hodinek nebo nejlépe přes noc. _____________________________________ 🌿🌼 D O B R O U C H U Ť 🌼🌿
🌼🌿 K Á V O V Ý K R T K Ů V D O R T 🌿🌼
_____________________________________
Kávový korpus a kávovo arašídový krém 😋 Pod banány Vám vytříbí chuť čokoládové arašídové máslo 😍🔝
_____________________________________
📖 Recept na velkou kulatou formu 28 cm :
_____________________________________
🌿 K O R P U S
2 hrníčky špaldové mouky
1 hrníček třtinového cukru
3 vejce
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
2 vrchovaté lžíce selského bílého jogurtu
čtvrt hrnečku oleje
uvařená káva - lžíci rozpustné kávy na čtvrt malého hrnečku vody
trochu mléka
_____________________________________
🌿 Pečeme na 170° 35 - 40 minut (zkouška špejlí)
_____________________________________
🌿 K R É M
V 650 ml mléka rozmícháme 2 balíčky pudingu (1x čoko a 1x vanilka, případně 2x vanilka) a 7 lžic třtinového cukru. Smícháme metličkou a vaříme do zhoustnutí spolu s rozpustnou kávou (1 - 2 polévkové lžíce). Je-li hotový, necháme někde stranou stydnout. Posypeme ho na prášek rozmixovanými arašídy (měla jsem 2 - 3 hrsti), aby nevznikl škraloup. Po vychladnutí vmícháme 350 g tvarohu. Krém dáme ještě zchladit do lednice.
_____________________________________
🌿 Vychladlý korpus vydlabeme, pomažeme arašídovým máslem (já měla čoko verzi), poskládáme banány, navršíme studený krém a na závěr posypeme vydlabaným korpusem 👍☕
_____________________________________
🌿 Do lednice dejte na pár hodinek nebo nejlépe přes noc.
_____________________________________
🌿🌼 D O B R O U C H U Ť 🌼🌿