53 / 157
    ☆ Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ ☆
    24. dub 2020

    ☆ Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ ☆
    __________________________________________
    Příjemné Velikonoce přeje rodinka Krylových ✨
    __________________________________________
    📖 Recept na kynutý estonský kringel s ořechovou náplní :
    __________________________________________
    ☆ T Ě S T O
    300 g hladké mouky 
    1,5 lžíce cukru
    špetka soli
    sušené droždí
    150 ml teplého mléka 
    30 g rozpuštěného másla
    1 žloutek
    __________________________________________
    Smícháme sypké suroviny, přidáme žloutek, teplé mléko a rozpuštěné máslo. Těsto hněteme rukama dlouho a pořádně. 👌(Dle potřeby přidáme trochu mouky, aby těsto nelepilo.) Dáme pod utěrku na hodinku na teplé místo - třeba pod topení. 👌Mezitím si připravíme náplň. Já mám ořechovou.
    __________________________________________
    ☆ N Á P L Ň
    80 g másla
    6 lžic cukru
    3 - 4 lžičky skořice
    100 g mletých vlašských ořechů
    1 - 2 lžíce bílého selského jogurtu
    __________________________________________
    Rozpustíme máslo. Smícháme do něj cukr, skořici a rozemleté ořechy. Přidáme trošku jogurtu.
    __________________________________________
    Vykynutého těsto rozválíme na velký obdelník. Pomažeme náplní, zarolujeme. Zarolované, rozkrojíme ostrým nožem (pomoučeným) podélně a tyto 2 kusy zamotáme do sebe a pak jen stočíme do věnce. 🤩 Pečeme na 175° 15 minut na horkovzduch a dalších 10-15 minut na stejné stupně, ale oboustranně. 🙏 Podávejte klidně teplé.
    __________________________________________
    ☆ D O B R O U C H U Ť ☆

    24. dub 2020