☆ Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ ☆
__________________________________________
Příjemné Velikonoce přeje rodinka Krylových ✨
__________________________________________
📖 Recept na kynutý estonský kringel s ořechovou náplní :
__________________________________________
☆ T Ě S T O
300 g hladké mouky
1,5 lžíce cukru
špetka soli
sušené droždí
150 ml teplého mléka
30 g rozpuštěného másla
1 žloutek
__________________________________________
Smícháme sypké suroviny, přidáme žloutek, teplé mléko a rozpuštěné máslo. Těsto hněteme rukama dlouho a pořádně. 👌(Dle potřeby přidáme trochu mouky, aby těsto nelepilo.) Dáme pod utěrku na hodinku na teplé místo - třeba pod topení. 👌Mezitím si připravíme náplň. Já mám ořechovou.
__________________________________________
☆ N Á P L Ň
80 g másla
6 lžic cukru
3 - 4 lžičky skořice
100 g mletých vlašských ořechů
1 - 2 lžíce bílého selského jogurtu
__________________________________________
Rozpustíme máslo. Smícháme do něj cukr, skořici a rozemleté ořechy. Přidáme trošku jogurtu.
__________________________________________
Vykynutého těsto rozválíme na velký obdelník. Pomažeme náplní, zarolujeme. Zarolované, rozkrojíme ostrým nožem (pomoučeným) podélně a tyto 2 kusy zamotáme do sebe a pak jen stočíme do věnce. 🤩 Pečeme na 175° 15 minut na horkovzduch a dalších 10-15 minut na stejné stupně, ale oboustranně. 🙏 Podávejte klidně teplé.
__________________________________________
☆ D O B R O U C H U Ť ☆