65 / 157
    V Y P E C K O V A N Ý 🍒 Č O K O 🍫 D O R T

    V Y P E C K O V A N Ý 🍒 Č O K O 🍫 D O R T
    __________________________________________
    📖 Recept na formu 28 cm (používám hrnek o 300 ml) :
    __________________________________________
    1 hrnek BIO žitné mouky
    1 hrnek jemně mleté špaldové mouky
    1 a 1/4 hrnku třtinového cukru
    1 balení BIO kypřícího prášku od Amylonu
    1 lžíce skořice
    3 lžíce kakaa na vaření
    nastrouhané 2 řádky 85 % čokolády ➡ pozn. Já vybrala super hořkou čokoládu od Liebharts 👌
    4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    2,5 lžíce bílého selského jogurtu pro zvláčnění
    1/2 hrnku oleje (výběr nechám na vás)
    4 lžíce studené vody
    1/2 - 3/4 hrnku mléka
    __________________________________________
    🌿 Nejdříve smícháme sypké suroviny, poté přidáme ostatní suroviny a 4 žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh, který vmícháme opatrně nakonec.
    __________________________________________
    🌿 Pekla jsem 45 minut na 170 °C. Měla jsem plnou misku 🍒, které jsem poctivě vypeckovala.
    __________________________________________
    🌿 D O B R O U C H U Ť 🌿

    5. čer 2020