V Y P E C K O V A N Ý 🍒 Č O K O 🍫 D O R T __________________________________________ 📖 Recept na formu 28 cm (používám hrnek o 300 ml) : __________________________________________ 1 hrnek BIO žitné mouky 1 hrnek jemně mleté špaldové mouky 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru 1 balení BIO kypřícího prášku od Amylonu 1 lžíce skořice 3 lžíce kakaa na vaření nastrouhané 2 řádky 85 % čokolády ➡ pozn. Já vybrala super hořkou čokoládu od Liebharts 👌 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 2,5 lžíce bílého selského jogurtu pro zvláčnění 1/2 hrnku oleje (výběr nechám na vás) 4 lžíce studené vody 1/2 - 3/4 hrnku mléka __________________________________________ 🌿 Nejdříve smícháme sypké suroviny, poté přidáme ostatní suroviny a 4 žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh, který vmícháme opatrně nakonec. __________________________________________ 🌿 Pekla jsem 45 minut na 170 °C. Měla jsem plnou misku 🍒, které jsem poctivě vypeckovala. __________________________________________ 🌿 D O B R O U C H U Ť 🌿
V Y P E C K O V A N Ý 🍒 Č O K O 🍫 D O R T
__________________________________________
📖 Recept na formu 28 cm (používám hrnek o 300 ml) :
__________________________________________
1 hrnek BIO žitné mouky
1 hrnek jemně mleté špaldové mouky
1 a 1/4 hrnku třtinového cukru
1 balení BIO kypřícího prášku od Amylonu
1 lžíce skořice
3 lžíce kakaa na vaření
nastrouhané 2 řádky 85 % čokolády ➡ pozn. Já vybrala super hořkou čokoládu od Liebharts 👌
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
2,5 lžíce bílého selského jogurtu pro zvláčnění
1/2 hrnku oleje (výběr nechám na vás)
4 lžíce studené vody
1/2 - 3/4 hrnku mléka
__________________________________________
🌿 Nejdříve smícháme sypké suroviny, poté přidáme ostatní suroviny a 4 žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh, který vmícháme opatrně nakonec.
__________________________________________
🌿 Pekla jsem 45 minut na 170 °C. Měla jsem plnou misku 🍒, které jsem poctivě vypeckovala.
__________________________________________
🌿 D O B R O U C H U Ť 🌿