🍫 Čᴏᴋᴏ - 🍌 ʙᴀɴáɴᴏᴠý ᴄᴀᴋᴇ _____________________________________ Lotuskový milimetrový korpus, na něj pořádný čoko korpus a na to vše banány zalité v pudinkově tvarohové polevě. A další vysokoprocentní čokoláda nakonec nesmí chybět. 🤩🤩🤩 _____________________________________ 📖 Recept na formu 26 cm : _____________________________________ 🍫 L O T U S K O V Ý K O R P U S : 100 g rozemletých lotusek 35 g špaldové mouky 40 g másla (rozpustit) 20 g kokosového oleje (rozpustit) 1 žloutek špetka soli _____________________________________ Namačkáme na dno vymazané a vysypané formy a dáme péct na 10 minut a 170 °C. _____________________________________ 🍫 Č O K O K O R P U S 1 hrneček kokosové mouky 1/2 hrnečku třtinového cukru 2 lžíce kakaa lžička jedlé sody STROUHANÁ VYSOKOPROCENTNÍ ČOKOLÁDA (nastrouhejte si dle chuti) případně mix na kousky 👌 2 vejce + zbylý bílek 120 ml bílého selského jogurtu 1/5 hrnečku rozpuštěného kokosového oleje 1/4 hrnečku mléka (můžeme přidat dle potřeby) _____________________________________ Z trouby vyndáme formu a opatrně rovnoměrně nandáme na první korpus tento. Dáme zpět do trouby na dalších 30 minutek. _____________________________________ Po vyndání necháme chladnout, mezitím jsme si připravili : _____________________________________ 🍌 K R É M : Ve 300 ml mléka s 5ti lžícemi třtinového cukru rozmícháme vanilkový pudink a mícháme do zhoustnutí. Je-li hotový, dáme ho stranou a přimícháme 25 g másla. Necháme alespoň 20 min chladnout. Do mísy si dáme 350 g tvarohu a do něj po troškách přidáváme a vmícháváme pudink. Celé dáme ještě chladnout na chvíli do lednice. _________________________________________ 🍫 Na vychladlý korpus navrstvíme nakrájené banány (4 - 5 ks dle velikosti), chlazený krém a dosypeme rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou. _____________________________________ Teď už Vás čeká jen dobrotu ochutnat. 🤩👌
🍫 Čᴏᴋᴏ - 🍌 ʙᴀɴáɴᴏᴠý ᴄᴀᴋᴇ
_____________________________________
Lotuskový milimetrový korpus, na něj pořádný čoko korpus a na to vše banány zalité v pudinkově tvarohové polevě. A další vysokoprocentní čokoláda nakonec nesmí chybět. 🤩🤩🤩
_____________________________________
📖 Recept na formu 26 cm :
_____________________________________
🍫 L O T U S K O V Ý K O R P U S :
100 g rozemletých lotusek
35 g špaldové mouky
40 g másla (rozpustit)
20 g kokosového oleje (rozpustit)
1 žloutek
špetka soli
_____________________________________
Namačkáme na dno vymazané a vysypané formy a dáme péct na 10 minut a 170 °C.
_____________________________________
🍫 Č O K O K O R P U S
1 hrneček kokosové mouky
1/2 hrnečku třtinového cukru
2 lžíce kakaa
lžička jedlé sody
STROUHANÁ VYSOKOPROCENTNÍ ČOKOLÁDA (nastrouhejte si dle chuti) případně mix na kousky 👌
2 vejce + zbylý bílek
120 ml bílého selského jogurtu
1/5 hrnečku rozpuštěného kokosového oleje
1/4 hrnečku mléka (můžeme přidat dle potřeby)
_____________________________________
Z trouby vyndáme formu a opatrně rovnoměrně nandáme na první korpus tento. Dáme zpět do trouby na dalších 30 minutek.
_____________________________________
Po vyndání necháme chladnout, mezitím jsme si připravili :
_____________________________________
🍌 K R É M :
Ve 300 ml mléka s 5ti lžícemi třtinového cukru rozmícháme vanilkový pudink a mícháme do zhoustnutí. Je-li hotový, dáme ho stranou a přimícháme 25 g másla. Necháme alespoň 20 min chladnout. Do mísy si dáme 350 g tvarohu a do něj po troškách přidáváme a vmícháváme pudink. Celé dáme ještě chladnout na chvíli do lednice.
_________________________________________
🍫 Na vychladlý korpus navrstvíme nakrájené banány (4 - 5 ks dle velikosti), chlazený krém a dosypeme rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.
_____________________________________
Teď už Vás čeká jen dobrotu ochutnat. 🤩👌