81 / 157
    Kᴀ́ᴠᴏᴠʏ́ ☕ ᴋʀᴛᴋůᴠ ᴅᴏʀᴛ

    Kᴀ́ᴠᴏᴠʏ́ ☕ ᴋʀᴛᴋůᴠ ᴅᴏʀᴛ
    _____________________________________
    Kávový korpus a kávovo arašídový krém 😋 Pod banány Vám vytříbí chuť arašídové máslo 🤩🔝
    _____________________________________
    📖 Recept na velkou kulatou formu 28 cm :
    _____________________________________
    ☕ K O R P U S
    2 hrníčky špaldové mouky
    1 hrníček třtinového cukru
    3 vejce
    1 lžíce kakaa
    1 prášek do pečiva
    2 vrchovaté lžíce selského bílého jogurtu
    čtvrt hrnečku oleje
    uvařená káva - lžíci rozpustné kávy na čtvrt malého hrnečku vody (80 ml)
    trochu mléka
    _____________________________________
    Pečeme na 170° 35 - 40 minut (zkouška špejlí)
    _____________________________________
    ☕ K R É M
    V 650 ml mléka rozmícháme 2 balíčky pudingu (mám karamelové) a 7 lžic třtinového cukru. Smícháme metličkou a vaříme do zhoustnutí spolu s rozpustnou kávou (1 - 2 polévkové lžíce). Je-li hotový, necháme někde stranou stydnout. Posypeme ho na prášek rozmixovanými arašídy (měla jsem 2 hrsti), aby nevznikl škraloup. Po vychladnutí vmícháme 350 g tvarohu. Krém dáme ještě zchladit do lednice.
    _____________________________________
    Vychladlý korpus vydlabeme, pomažeme arašídovým máslem, poskládáme banány, navršíme studený krém a na závěr posypeme vydlabaným korpusem 👍☕
    _____________________________________
    Do lednice dejte na pár hodinek nebo nejlépe přes noc.
    _____________________________________
    D O B R O U 🤍 C H U Ť
    _____________________________________

    30. zář 2020