119 / 157
    🅜🅐🅝🅓🅛🅞🅥🅨 🅜🅡🅘🅩🅚🅞🅥🅨 🅚🅞🅛🅐🅒 🅢 🅛🅔🅢🅝🅘🅜 🅞🅥🅞🅒🅔🅜

    🅜🅐🅝🅓🅛🅞🅥🅨 🅜🅡🅘🅩🅚🅞🅥🅨 🅚🅞🅛🅐🅒 🅢 🅛🅔🅢🅝🅘🅜 🅞🅥🅞🅒🅔🅜
    ____________
    📖 Recept na formu 25 cm :
    ____________
    T Ě S T O
    ____________
    500 g hladké mouky
    1/2 balíčku kypřícího prášku
    2 lžičky mleté skořice
    160 g tuku : kombinovala jsem Ghí, kokosový olej, máslo
    120 g cukru
    1 vejce
    2 lžíce mléka
    1 lžíce rumu
    2 lžíce selského jogurtu
    ____________
    N Á P L Ň
    ____________
    0,4 l mléka, 1 balíček mandlového pudinku
    ➡ uvaříme v mléce pudink s 5 lžícemi cukru
    ➡ do vychladlého pudinku namícháme 400 g tvarohu a 1 celé vejce
    ______________________________________
    Zpracované těsto rozdělíme na 3 části. První vyválíme a vypodložíme s ní dno formy, nalijeme náplň a na něj položíme 2. část vyváleného těsta. Těsto pomažeme oblíbenou marmeládou. V mém případě vyhrála marmeláda Las Doňas lesní plody právě od edelikatesycz. 😍
    Vytvoříme mřížky a máme hotovo. Pečeme dle trouby na 180 °C cca 40 minut. Převážně jsem měla horkovzduch a přikryla jsem po 25 min. vrch koláče alobalem.
    Na fotce najdete i moje oblíbené karamelizované mandle, které ke koláči na talíř vždy přihodím. ☺

    12. kvě 2021