139 / 157
    Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ - s ᴍᴀᴋᴏᴠᴏᴜ ɴᴀ́ᴘʟɴɪ́
    2. lis 2021

    Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ - s ᴍᴀᴋᴏᴠᴏᴜ ɴᴀ́ᴘʟɴɪ́
    ______________________
    Je jen na vás, jestli upečete Kringel tradiční s ořechovou náplní, nebo jestli zvolíte jinou - vaši oblíbenou. 😍❤
    ______________________
    📖 Recept na kynutý estonský kringel s makovou náplní :
    ______________________
    T Ě S T O
    ................
    300 g hladké mouky 
    1,5 lžíce cukru
    špetka soli
    sušené droždí
    150 ml teplého mléka 
    30 g rozpuštěného másla
    1 žloutek
    ______________________
    Smícháme sypké suroviny, přidáme žloutek, teplé mléko a rozpuštěné máslo. Těsto hněteme rukama dlouho a pořádně. (Dle potřeby přidáme trochu mouky, aby těsto nelepilo.) Dáme pod utěrku na hodinku na teplé místo - třeba pod topení. 👌Mezitím si připravíme náplň. Já mám dnes pro změnu makovou.
    ______________________
    N Á P L Ň
    ................
    80 g másla
    6 lžic cukru
    3 lžičky skořice
    100 g máku nebo dle potřeby
    3 lžíce polotučného tvarohu
    ______________________
    Rozpustíme máslo. Smícháme do něj cukr, skořici a mletý mák. Přidáme tvaroh. Dáme na třicet minut do lednice, aby náplň s máslem lehce zatuhla.
    ______________________
    Vykynutého těsto rozválíme na velký obdelník. Pomažeme náplní, zarolujeme. Zarolované, rozkrojíme ostrým nožem (pomoučeným) podélně a tyto 2 kusy zamotáme do sebe a pak jen stočíme do věnce. Pečeme na 175° 15 minut na horkovzduch a dalších 10-15 minut na stejné stupně, ale oboustranně. Podávejte klidně teplé.
    ______________________
    D O B R O U C H U Ť
    ______________________

    2. lis 2021

    Dekuju za recept! Krásně vyfocené 👍

    2. lis 2021

    @zalando Děkuji a ať se zadaří 👌

    2. lis 2021