🥐 sᴠᴀᴛᴏᴍᴀʀᴛɪɴsᴋᴇ́ ʀᴏʜʟɪ́ᴄ̌ᴋʏ 🥐 _______________________________________ Zkuste je upéct ve svátek svatého Martina s tradiční ořechovou náplní. 🥐☕ Nebo s nimi potěšte děti a dejte jim je do školy ke svačince. ❤ Těsto je nekynuté a díky zakysané smetaně dlouho vláčné. Recept už mám lety ozkoušený a moc vám ho doporučuji. _______________________________________ 📜 Rᴇᴄᴇᴘᴛ ɴᴀ ᴛěsᴛᴏ ...................... 300 g hladké (špaldové) mouky 100 g moučkového cukru lžička kypřícího prášku 50 ml oleje 1 vejce 150 g zakysané smetany 5 lžic mléka ...................... Pokud by bylo potřeba, přidejte mouku nebo mléko, abyste měli krásně zpracovatelné těsto. Je vždy lepší, když ho dáte odpočinout do ledničky na 20 - 30 minut. ...................... Plnit můžete jakoukoliv náplní, domácí marmeládou, nuttelou atd. ...................... Pečeme do zrůžovění na 170°C. _______________________________________
🥐 sᴠᴀᴛᴏᴍᴀʀᴛɪɴsᴋᴇ́ ʀᴏʜʟɪ́ᴄ̌ᴋʏ 🥐
_______________________________________
Zkuste je upéct ve svátek svatého Martina s tradiční ořechovou náplní. 🥐☕
Nebo s nimi potěšte děti a dejte jim je do školy ke svačince. ❤
Těsto je nekynuté a díky zakysané smetaně dlouho vláčné. Recept už mám lety ozkoušený a moc vám ho doporučuji.
_______________________________________
📜 Rᴇᴄᴇᴘᴛ ɴᴀ ᴛěsᴛᴏ
......................
300 g hladké (špaldové) mouky
100 g moučkového cukru
lžička kypřícího prášku
50 ml oleje
1 vejce
150 g zakysané smetany
5 lžic mléka
......................
Pokud by bylo potřeba, přidejte mouku nebo mléko, abyste měli krásně zpracovatelné těsto. Je vždy lepší, když ho dáte odpočinout do ledničky na 20 - 30 minut.
......................
Plnit můžete jakoukoliv náplní, domácí marmeládou, nuttelou atd.
......................
Pečeme do zrůžovění na 170°C.
_______________________________________