153 / 157
    S r d c e ❤ v ❤ p e r n í k u

    𝓚𝓻𝓪́𝓼𝓷𝓮́𝓱𝓸 𝓥𝓪𝓵𝓮𝓷𝓽𝔂́𝓷𝓪 💌 𝓼𝓮 𝓼𝓻𝓭𝓬𝓮𝓶 𝓿 𝓹𝓮𝓻𝓷𝓲𝓴𝓾
    ________________________
    💌 𝓡𝓮𝓬𝓮𝓹𝓽
    ......................
    s v ě t l ý k o r p u s
    ......................
    hrnek hladké mouky
    necelých 3/4 hrnku krystalového cukru
    1 plochá lžička prášku do pečiva
    70 g plnotučného tvarohu z vaničky
    3 lžíce oleje
    3 lžíce mléka
    2 vejce
    pár kapek vanilkového extraktu
    ......................
    Všechny ingredience smícháme dohromady. Světlé neřídké těsto nalijeme na malý plech a pečeme na 170°C cca 12 minut. Korpus bude mít výšku max 1 cm. Nechte korpus vychladnout a vykrájejte z něj vykrajovátkem spousty malých srdíček. ❤ Dejte na stranu.
    ......................
    t m a v ý k o r p u s ❤ P E R N Í K
    ......................
    hrnek a lžíce k tomu hladké mouky
    necelých 3/4 hrnku krystalového cukru
    1 lžíce kakaa na pečení
    1/2 balíčku prášku do perníku
    1 lžíce perníkového koření
    70 g plnotučného tvarohu z vaničky
    3 lžíce oleje
    2 lžíce mléka
    2 vejce
    2 lžičky rumu (případně jen aroma)
    ......................
    Po smíchání ingrediencí musíte mít hutnější těsto. Korigujte mlékem. Do chlebové formy (vymazané, vysypané) dejte 1 cm vrstvu těsta. Doprostřed naskládejte do řady těsně za sebe všechna vykrájená srdíčka (natěsno). Zbytek těsta dejte do stran a i na vrch nad naskládaná srdíčka. Dejte péct do trouby na 170°C na horkovzduch a cca 20 minut. Do chlebíku nemusíte píchat špejlí. Je-li hotový vrch, je hotový i prostředek. 🙂👌
    ......................
    Chlebík se srdcem v perníku po vychladnutí polijte rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a ozdobte dle svých preferencí.
    ......................
    T i p : Zbylý bílý korpus můžete rozemlít s čokoládou, s piškoty, přidat lžíci likéru a rozpuštěné máslo a utvořit výborné kuličky na zobání. ❤

    2. dub 2023