𝓚𝓻𝓪́𝓼𝓷𝓮́𝓱𝓸 𝓥𝓪𝓵𝓮𝓷𝓽𝔂́𝓷𝓪 💌 𝓼𝓮 𝓼𝓻𝓭𝓬𝓮𝓶 𝓿 𝓹𝓮𝓻𝓷𝓲𝓴𝓾 ________________________ 💌 𝓡𝓮𝓬𝓮𝓹𝓽 ...................... s v ě t l ý k o r p u s ...................... hrnek hladké mouky necelých 3/4 hrnku krystalového cukru 1 plochá lžička prášku do pečiva 70 g plnotučného tvarohu z vaničky 3 lžíce oleje 3 lžíce mléka 2 vejce pár kapek vanilkového extraktu ...................... Všechny ingredience smícháme dohromady. Světlé neřídké těsto nalijeme na malý plech a pečeme na 170°C cca 12 minut. Korpus bude mít výšku max 1 cm. Nechte korpus vychladnout a vykrájejte z něj vykrajovátkem spousty malých srdíček. ❤ Dejte na stranu. ...................... t m a v ý k o r p u s ❤ P E R N Í K ...................... hrnek a lžíce k tomu hladké mouky necelých 3/4 hrnku krystalového cukru 1 lžíce kakaa na pečení 1/2 balíčku prášku do perníku 1 lžíce perníkového koření 70 g plnotučného tvarohu z vaničky 3 lžíce oleje 2 lžíce mléka 2 vejce 2 lžičky rumu (případně jen aroma) ...................... Po smíchání ingrediencí musíte mít hutnější těsto. Korigujte mlékem. Do chlebové formy (vymazané, vysypané) dejte 1 cm vrstvu těsta. Doprostřed naskládejte do řady těsně za sebe všechna vykrájená srdíčka (natěsno). Zbytek těsta dejte do stran a i na vrch nad naskládaná srdíčka. Dejte péct do trouby na 170°C na horkovzduch a cca 20 minut. Do chlebíku nemusíte píchat špejlí. Je-li hotový vrch, je hotový i prostředek. 🙂👌 ...................... Chlebík se srdcem v perníku po vychladnutí polijte rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a ozdobte dle svých preferencí. ...................... T i p : Zbylý bílý korpus můžete rozemlít s čokoládou, s piškoty, přidat lžíci likéru a rozpuštěné máslo a utvořit výborné kuličky na zobání. ❤
𝓚𝓻𝓪́𝓼𝓷𝓮́𝓱𝓸 𝓥𝓪𝓵𝓮𝓷𝓽𝔂́𝓷𝓪 💌 𝓼𝓮 𝓼𝓻𝓭𝓬𝓮𝓶 𝓿 𝓹𝓮𝓻𝓷𝓲𝓴𝓾
________________________
💌 𝓡𝓮𝓬𝓮𝓹𝓽
......................
s v ě t l ý k o r p u s
......................
hrnek hladké mouky
necelých 3/4 hrnku krystalového cukru
1 plochá lžička prášku do pečiva
70 g plnotučného tvarohu z vaničky
3 lžíce oleje
3 lžíce mléka
2 vejce
pár kapek vanilkového extraktu
......................
Všechny ingredience smícháme dohromady. Světlé neřídké těsto nalijeme na malý plech a pečeme na 170°C cca 12 minut. Korpus bude mít výšku max 1 cm. Nechte korpus vychladnout a vykrájejte z něj vykrajovátkem spousty malých srdíček. ❤ Dejte na stranu.
......................
t m a v ý k o r p u s ❤ P E R N Í K
......................
hrnek a lžíce k tomu hladké mouky
necelých 3/4 hrnku krystalového cukru
1 lžíce kakaa na pečení
1/2 balíčku prášku do perníku
1 lžíce perníkového koření
70 g plnotučného tvarohu z vaničky
3 lžíce oleje
2 lžíce mléka
2 vejce
2 lžičky rumu (případně jen aroma)
......................
Po smíchání ingrediencí musíte mít hutnější těsto. Korigujte mlékem. Do chlebové formy (vymazané, vysypané) dejte 1 cm vrstvu těsta. Doprostřed naskládejte do řady těsně za sebe všechna vykrájená srdíčka (natěsno). Zbytek těsta dejte do stran a i na vrch nad naskládaná srdíčka. Dejte péct do trouby na 170°C na horkovzduch a cca 20 minut. Do chlebíku nemusíte píchat špejlí. Je-li hotový vrch, je hotový i prostředek. 🙂👌
......................
Chlebík se srdcem v perníku po vychladnutí polijte rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a ozdobte dle svých preferencí.
......................
T i p : Zbylý bílý korpus můžete rozemlít s čokoládou, s piškoty, přidat lžíci likéru a rozpuštěné máslo a utvořit výborné kuličky na zobání. ❤