155 / 157
    ꧂𝓑𝓪́𝓫𝓸𝓿𝓴𝓪 ꧁

    ꧂𝓑𝓪́𝓫𝓸𝓿𝓴𝓪 ꧁
    __________________
    S punčovou příchutí. 💗 Mám doma milovníky punčových řezů, tak jsem pro ně zakomponovala punčovou příchuť do bábovky. 💗

    Bábovka je tvarohová, vláčná, opravdu výborná, krásná na pohled a naprosto jedinečná. 💗 Já takovou ještě nikdy nikde neviděla, ale musela jsem to vyzkoušet (však už mě znáte). ☺ Zkusíte ji?
    __________________
    📜 𝓡𝓮𝓬𝓮𝓹𝓽
    ..........................
    2 hrnky hladké mouky
    1 a čtvrt hrnku krystalového cukru
    1 sáček prášku do pečiva
    260 g tučného tvarohu z vaničky
    3/4 hrnku oleje
    4 vejce
    4 lžíce mléka
    lžíce rumu
    ..........................
    Těsto řádně promíchejte do hladka. Těsto bude řidší (kdyžtak ještě přidejte lžíci mléka nebo vody). Připravte si další dvě mísy, těsto se musí rozdělit na 3 části. Rozdělte podle sebe. Já mám největší část bílého těsta, pak punčového a nejméně kakaového. ☺
    ..........................
    1. z á k l a d n í s v ě t l é t ě s t o
    - Nechte jak je nebo přidejte pár kapek vanilkového extraktu. Nebo nastrouhejte trošku čerstvé vanilky (třeba od @drvanilka).
    ..........................
    2. p u n č o v é t ě s t o
    - Přidejte velkého panáka (já příště zkusím víc ☺) hotového punče. Můžete koupit hotovku v obchodě nebo si umíchat z kvalitního malinového sirupu, rumu a vody. Přidejte lžičku punčového extraktu a špetku potravinového barviva růžové nebo malinové barvy. Přidejte 3 lžíce cukru a 2 lžíce mouky, aby těsto mělo stejnou konzistenci jako těsto první.
    ..........................
    3. k a k a o v é t ě s t o
    - Vytvoří pěkné mramorování a bábovka bude krásná na pohled. ☺ Do základního těsta přidejte 1 - 2 lžíce kakaa a 1 lžíci mléka, aby těsto mělo opět stejnou konzistenci jako dvě předešlá.
    ..........................
    Do formy vkládejte těsta po sobě jak uznáte za vhodné. Já dala dospod základní těsto, na to punčové a na to trochu kakaového. A tak dokola. Navrch šlo nakonec základní těsto.
    Pečte dle zkušeností s troubou jako každou bábovku.

    2. dub 2023