Ukládám si😉♥️
@michaelllas ❤
Dotaz ne moc zdatné kucharky, tak pardon 🤔😀 muze se máslo nahradit necim jinym, bez mleka, nejakym rostlinnym tukem? Letos me suzuje bezmlecna dieta, ale aspon ten pernicek bych si dala.
@andri_fialkova A vydržíte ještě týden? 😀 Přibližně za týden vydám článek s recepty na cukroví - bezlepkové a bezlaktózové. Perníčky tam mám. 🙂 Pokud byste chtěla recept dříve, připomeňte se mi do zprávy.
😁mam dotaz ke kypricimu prasku do perniku👍😁🙂 pul balicku jakeho balicku?jakou gramaz ma mit ten balicek?ja tento typ prasku budu kupovat poprve a zahlidla jsem tusim male baleni jako je napr.vanilkovy cukr,ale i vetsi baleni😁 dekuji za odpoved
@beruskanula Tento výše pod odkazem je přímo kypřící prášek do perníku. Najdete ho v obchodě pod různými značkami. Pytlíček má 20g, vám stačí 10g. 🙂
Během pěti let manželství jsem každé Vánoce pekla jiné perníčky, žádné nám nechutnaly tolik, abychom u nich zůstali. Hledala jsem recept, který by byl perfektní. Letos jsem zkusila ty tvoje, když jsem na ně četla tolik chvály. A děkuju, děkuju! To jsou ony, ty, u kterých zůstaneme. Jsou dokonalé, měkké a výborné 😍

🅟🅔🅡🅝🅘🅒🅚🅨 🦌🎄
_________________________________
Pozor pozor! Perníčky jsou hned měkké a zůstávají měkké až do Vánoc. ✨ Můžete je tedy péct kdykoliv. My už máme za sebou 3 várky za listopad. 😃 Vozíme je po návštěvách.
_________________________________
📖 Recept :
_________________________________
300 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
1,5 lžíce kakaa
1,5 lžičky perníkového koření
1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
2 vajíčka
100 g másla
3 lžíce medu
_________________________________
Těsto dejte nejlépe přes noc do lednice. Plát si vyválejte silný až 5 mm. Pečeme 5 - 6 minut na 175°C. Ještě horké potírám rozšlehaným bílkem, aby se perníčky leskly.