20 / 30
    ☆ Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ ☆

    ☆ Esᴛᴏɴsᴋý ᴋʀɪɴɢᴇʟ ☆
    __________________________________________
    📖 Recept na kynutý estonský kringel s ořechovou náplní :
    __________________________________________
    ☆ T Ě S T O
    300 g hladké mouky 
    1,5 lžíce cukru
    špetka soli
    sušené droždí
    150 ml teplého mléka 
    30 g rozpuštěného másla
    1 žloutek
    __________________________________________
    Smícháme sypké suroviny, přidáme žloutek, teplé mléko a rozpuštěné máslo. Těsto hněteme rukama dlouho a pořádně. (Dle potřeby přidáme trochu mouky, aby těsto nelepilo.) Dáme pod utěrku na hodinku na teplé místo - třeba pod topení. 👌Mezitím si připravíme náplň. Já mám ořechovou.
    __________________________________________
    ☆ N Á P L Ň
    80 g másla
    6 lžic cukru
    3 - 4 lžičky skořice
    100 g mletých vlašských ořechů
    1 - 2 lžíce bílého selského jogurtu
    __________________________________________
    Rozpustíme máslo. Smícháme do něj cukr, skořici a rozemleté ořechy. Přidáme trošku jogurtu.
    __________________________________________
    Vykynutého těsto rozválíme na velký obdelník. Pomažeme náplní, zarolujeme. Zarolované, rozkrojíme ostrým nožem (pomoučeným) podélně a tyto 2 kusy zamotáme do sebe a pak jen stočíme do věnce. Pečeme na 175° 15 minut na horkovzduch a dalších 10-15 minut na stejné stupně, ale oboustranně. Podávejte klidně teplé.
    __________________________________________
    ☆ D O B R O U C H U Ť ☆

    3. led 2021
    3. led 2021

    Také jsem dnes dělala 😉

    3. led 2021

    @dano12 Naprosto dokonalý! 😍 Dobrou chuť

    3. led 2021

    Tak díky, dnes jsem to viděla u @petuliiik01 a už je v troubě, jsem zvědavá jak to dopadne

    10. led 2021

    @darkwitch Určitě výborně. 😍👏👏👏

    10. led 2021

    @88petule no na pohled to docela jde, jsem zvědavá na chuť, ale není tam nic co by mělo chutnat špatně.

    10. led 2021

    @darkwitch Super! 👏 Věřím, že bude moc chutnat. Kdyžtak dejte vědět. 😉

    10. led 2021

    @88petule určitě dam 🙂

    10. led 2021

    @88petule tak podávám zprávu, je výborný, myslím, ze dneska budu muset udělat ještě jeden...

    11. led 2021

    @darkwitch Tak to mám radost. Já občas udělám i z dvojnásobné dávky, aby déle vydržel. Ale je pravda, že čerstvý je lepší. 🙂 Já ho mám ráda i za horka - nakrájený vytažený z trouby.

    11. led 2021

    @88petule ty mi ten recept měnis 😀

    13. led 2021