icon
1 / 1
avatar

Jééé, já bych prosila!! Ségra s tím bojuje v Belgii 🙂

Odpověz
22. bře 2020
avatar

Recept 📰 :
__________________________
🌿 250g [polotučného] tvarohu
🌿 500-550g hladké mouky (nebo špaldovka)
🌿 1 lžička soli
🌿 1 balíček prášku do pečiva
🌿 110ml mléka
🌿 1 vejce
🌿 100ml [olivového] oleje
__________________________
➡ smíchala jsem sypké suroviny, do nich přidala vše ostatní, řádně zpracujte v těsto
➡ vytvoříme housky ➡ před vložením do trouby jsem potřela rozmíchaným vejcem s trochou mléka a posypala mákem
➡ pečte na 170-175° 15 nebo spíše 20 minut
__________________________
🌿 D O B R O U C H U Ť 🌿

Odpověz
22. bře 2020
avatar

@stastnulka Doplněno 👍🙋

Odpověz
22. bře 2020
avatar
Odpověz
22. bře 2020
avatar

Super, děkuju 😉

Odpověz
22. bře 2020
avatar

@88petule Děkuji moc, kopíruju a posílám ségře! ❤

Odpověz
22. bře 2020
avatar

Díky moc, zkusím

Odpověz
22. bře 2020
avatar

Díky moc! Zrovna jsem si říkala, že zkusím upéct, ale není z čeho. Droždí se nedá sehnat.

Odpověz
22. bře 2020
avatar

Blbá otázka - asi do rozehřáté trouby, viď? 🙂

Odpověz
22. bře 2020
avatar

Děkuji moc za receptik

Odpověz
22. bře 2020
avatar

@monigua Ano 🙋

Odpověz
22. bře 2020
avatar

Vypadají krásně, recept si ukladam

Odpověz
22. bře 2020
avatar

To vypadá dobře, zajímalo by mě, jak vlastně chutnají? Je to podobné klasickým houskám? Jak moc je tam ve výsledku ten tvaroh cítit?

Odpověz
22. bře 2020
avatar

@anaon Tvaroh tam cítit není, ale jsou díky němu hutnější než normální housky. 🙋 Já to beru jako zdravější verzi a výhodu. Housky z obchodu bych snědla i 3 😄 a tady stačí třeba 1,5. 😉 Zkuste, já byla k receptu taky skoupá, ale už je dělám 3. rokem a chutnají nám.

Odpověz
22. bře 2020