icon
1 / 1
avatar

Já včera dělala likérovou bábovku, vyloženě se po ní zaprášilo

Odpověz
2. bře 2021
avatar

Hmmm vypadá to skvěle

Odpověz
2. bře 2021
avatar

Já jsem včera přidala Baileys do ořechového hřbetu a moc se to povedlo.

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@smetulinda to zní moc dobře

Odpověz
2. bře 2021
avatar

Co dělám špatně, když mi muffiny skoro nikdy takhle hezky nevyskočí?🙈🤔

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@wendulka Tak to vážně věřím! 😍🤤

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@martikbertik Děkuji. Ta čokoška navrchu vypadá na fotku dobře 😋😁

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@smetulinda Je mi to jasné! Já říkám, že alkohol v jídle přidává grády. Dnes se chystám vařit čínu a bez bílého 🥂 to nejde.

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@medvedbrtnik Špatný recept? 🤔 Nebo to prý někdy dělají tvrdé papírové košíčky (ty samostojné), ale nevím proč.

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@88petule receptů jsem zkoušela už asi sto a košíčky mám z DM, tvrdé mi nepřijdou 🤔 ach jo, nebo je to holt rukama no😋

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@medvedbrtnik já používám bábovkové těsto a vždy vyskočí. Jen mě napadá jestli to třeba nevytahuješ z trouby moc brzo nebo neotevíráš troubu během pečení.

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@wendulka otvírám, takže to je špatně, ok. Takže žádné zkoušení, je-li upečeno, ale vytáhnout až po uplynutí doby? A když upečené nebude, zase do trouby vrátit? Ptám se jak amatér, muffiny dělám teprve krátce kvůli synovi, rád se zapojuje do přípravy🙈

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@medvedbrtnik Určitě rukama ne 😋 Jak píše @wendulka tak otvírat troubu během pečení ne ❌ To platí při jakémkoliv pečení. Já mám muffiny v troubě 15-20 minut. Většinou už poznám skrz sklo, že jsou hotové a ani nemusím použít špejli. Klidně zkus, ale až po 15 minutách. Hlavně nevyndat na linku, ale píchnout do nich, když jsou v troubě. Půjde to? 🙂🙂🙂

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@medvedbrtnik jak píše @88petule píchnout špejlí můžeš a zpět zasunout ale prvních 15 minut se nesmí trouba otevírat.
Já mám recept na korpus na dort. Na ten musím troubu rozpálit na 220° a jak tam dám těsto do trouby snížím teplotu na 180° na nesmím otevřít 30 minut jinak korpus spadne.
Potom mám bábovku, která se peče na 250° 30 minut. Jinak je zdrclá. Ještě hraje velkou roli jestli pečeš plynem, spirálou neboj vzduchem. To vychytáš.

Odpověz
2. bře 2021
avatar

Mňam 😍

Odpověz
2. bře 2021
avatar
Odpověz
2. bře 2021
avatar

@88petule
@wendulka díky za rady a tipy😊 snad se příště zadaří🙏🏻🙂

Odpověz
2. bře 2021
avatar

@medvedbrtnik Určitě ano 👏

Odpověz
2. bře 2021