icon
74 / 151
Bylinková sekaná z kuřecích prsíček
avatar

@apacheee Hmmm Veru, to zní a vypadá dobře 🙂. Recept bude viď? 😉

Odpověz
24. bře 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@pacient jasně, jdu ho sepsat, ale není to žádný oficiální recept, vymyslela jsem si ho sama smícháním několika receptů a svých oblíbených ingrediencí🙂 Jinak jsem snad neslyšela o jiném bláznu, který by dělal sekanou z prsíček🙂

Odpověz
24. bře 2016
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

potřebujeme :
kuřecí prsa
3 stroužky česneku
čerstvá petrželka
čerstvý tymián
šunka (já většinou vezmu salám, co se zrovna vyskytuje v lednici)
sýr (opět vezmu ten, co zrovna je - většinou je to gouda)
2 rohlíky nakrájené na kostičky
mléko na zalití kostiček
strouhanka na dokončení těsta
trochu mouky na zaprášení
sůl
pepř
1 - 2 vejce

Odpověz
24. bře 2016
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

postup :
rozemeleme nabo rozsekáme prsa, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené bylinky a prolisovaný česnek. V misce namočíme kostičky do mléka. Po vsáknutí přidáme do masové směsi. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, nasekaný salám a poctivě prohněteme rukama - aspoň 5 minut. Pokud se hodně lepí, přidáme strouhanku a mouku. Tuto akci zavšíme tím, že celým těstem několikrát hodíme na stůl - pomůže s tím, aby sekaná držela pěkně u sebe, nepraskala a vypadala prostě hezky celistvě. 10 minut pečeme na 200 stupňů, poté cca 45 minut dopékáme na 160 stupňů do zlatova. Občas polijeme vodou.

Odpověz
24. bře 2016
avatar

@apacheee Takže originál 😀. Já taky o kuřecí sekané ještě neslyšela, ale tak proč nezkusit změnu, že? A moc děkuji za recept 🙂

Odpověz
30. bře 2016
avatar

Já dělám sekanou běžně z krůtích prsou 🙂 tuto určitě vyzkouším!

Odpověz
14. kvě 2016