icon
21 / 151
Bábovka z vaječného koňaku
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

Suroviny:
200 gramů polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
200 ml vaječného likéru
200 gramů cukru
200 gramů oleje
několik lžic granka (dle chuti)
+ mouka a olej na vymazání a vysypání formy

Postup je úplně jednoduchý - všechny přísady spolu promícháme (ideálně v robotu) - nalijeme do formy a malou část si necháme - do té přimícháme granko a nalijeme do zbytku těsta. Pečeme 15 minut v troubě na 175 stupňů, poté stáhneme na 150 stupňů a pečeme dalších zhruba 45 minut.

Odpověz
7. únor 2017
avatar

To musim zkusit 🙂

Odpověz
7. únor 2017
avatar

@apacheee Děkuji, zítra hned vyzkouším 🙂

Odpověz
7. únor 2017
avatar

Děkuji udělám z ni valentynskou babovku 😊

Odpověz
7. únor 2017
avatar

Moc děkuji za recept 🙂 dnes vyzkouším

Odpověz
8. únor 2017
avatar

Děkuji🙂

Odpověz
8. únor 2017
avatar

super!! díky, o víkendu ji vyzkoušíme 🙂 vaječnák tady mám od Vánoc, kdy jsem podle tebe pekla to úžasné vánoční cukroví 🙂 takže takle bábovka se u nás určitě sní hned 🙂

Odpověz
8. únor 2017
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@kkouzlo to jsem ráda, že cukroví chutnalo 🙂

Odpověz
8. únor 2017
avatar

Jedu koupit vaječňák 😀 Díky!!

Odpověz
8. únor 2017
avatar

Díky vyzkousim🙂

Odpověz
8. únor 2017
avatar

@apacheee vyzkousim! Nevis na kolik mouky je to na vetsi babovku? Ja mam obrovskou. Snad se nic nestane,kdyz misto vajecnyho likeru dam bombardino,ne?

Odpověz
8. únor 2017
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@maqua nevím, co to je, ale jestli je to dobré, tak to bude dobré i v bábovce. Zkus z 250 gramů a stejně navýš i ostatní

Odpověz
8. únor 2017
avatar

@apacheee je to vajecny liker s konakem (asi 18 % alk)😉

Odpověz
8. únor 2017
avatar

@apacheee diky moc zkusim!👍

Odpověz
8. únor 2017