icon
4 / 151
Nepečený čokoládový cheesecake
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

Potřebujeme:
1 balení bebe sušenek
100 gramů másla
500 gramů tvarohu
1 šlehačka (smetana)
300 gramů čokolády na vaření
140 ml šlehačky (smetana) na polevu

Postup:
Sušenky rozdrtíme, v hrnci rozpustím máslo - smícháme dohromady a nandáme do formy (ideálně pod tím mít ještě folii nebo třeba alobal), pořádně rukou utlačíme, aby to bylo napevno.

V míse smícháme tvaroh se šlehačkou (tekutou - není potřeba šlehat) a v hrnci nad parou rozpustíme 200 gramů čokolády na vaření. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do tvarohu a pořádně rozmícháme (dělám šlehačem, ale jde to úplně v pohodě i ručně). Celou směs vylijeme do formy a uhladíme do hladka.

Poleva: V hrnci rozpustíme 100 gramů čokolády se 140 ml šlehačky - necháme maličko vychladnout a nalijeme na tvarohovou vrstvu.

A nyní už jen dáme do lednice pořádně zchladnout a zatuhnout - ideálně nechat odležet přes noc🙂

Dobrou chuť - koláč je výborný a velice rychlý a málo pracný🙂

Odpověz
12. únor 2017
avatar

Dělám ho taky ale z bile čokolády a misto tvarohu mascarpone. Vyzkousim i tmavou variantu😍

Odpověz
24. únor 2017
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@ia. já teď zkoušela varianta 1 mascarpone, 1 tvaroh, 1 smetana a bylo to úplně dokonalé🙂

Odpověz
24. únor 2017
avatar

@ia. můžu se ještě zeptat, jaký tvaroh tam používáte?

Odpověz
4. bře 2017
avatar

@carlik Ja nepoužívám tvaroh jen mascarpone

Odpověz
4. bře 2017
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@carlik ten tvaroh možná směřoval spíš na mě - dávám tučný ve vaničce🙂

Odpověz
4. bře 2017
avatar

@ia. @apacheee
díky za radu, asi to s tučnějším bude lépší, ikdyž s mascarpone asi ještě víc 😉

Odpověz
5. bře 2017