@nikolka066
@itchyx
nakrájet 3 rohlíky na kostičky a nechat v míse. Nakrájet slaninu, popř. nějaký salám - zlehka opéct na másle na pánvi, přidat nakrájenou petrželku (či jakékoliv jiné bylinky), nastrouhanou petržel a zase jakoby opéct. Nyní přilí asi 100 ml smetany a nechat krátce povařit. Vlít do misky s houskou a přidat 2 syrová vejce. Pořádně promíchat, nechat asi 15 minut nasáknout a pak už můžeme plnit do kuřecích kapes. A uvařit, osmažit, opéct, jak jste zvyklé🙂
Moc děkuji, zítra vyzkouším k obědu 🙂 Jsem zvědavá co mi na to manžel řekne 🙂 A ten sosík ten jste udělala prosím jak? 👍
@raffaelo Veru, vezmu celé vysoké prso, otočím ho tou celou stranou dolů, na té spodní straně v půli rozříznnu na té dlouhé straně odshora až dolů (Ale neuříznu, jen nakrojím), pak řežu podélně až do krajů, tím mi vznikne velký placatý plátek - rozklepu ho paličkou, aby byl tenký a pak masou naplním jako velkou kapsu, zavážu provázkem jako španěláka. Když se maso zatáhne, odstraním provázek a pak už dodělávám. Když je hotové, rozřežu kapsu na plátky a podávám🙂
@nikolka066 sosík dělám tak, že zprudka opěču maso na trošce oleje, z obou stran, podliju vývarem, ojovou omáčkou, někdy přidám trochu rozmíchané mouky a na závěr plátek másla a trošku smetany ke šlehání. A když chci dělat na sladkou, přidám med nebo javorový sirup🙂

Mohu poprosit o recept? 🙂