icon
135 / 151
Bratislavská buchta se zakysanou smetanou a pudinkem
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

Potřebujeme:
5 vajec
200 g krystalového cukru
2 vanilkové cukry 250 g polohrubé mouky
0,5 l mléka
0,1 l vody
1 lžíce kakaa
3 zakysané smetany
prášek do pečiva 0,1 l oleje
1 pudink
3 lžíce moučkového cukru

Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.

Těsto rozdělíme na poloviny.

První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.

Z mléka uvaříme pudink.

Horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct.

Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 Pl moučkového cukru a 1 vanilkový.

Směs nalijeme na upečený horký koláč .

Necháme v lednici přes noc.

Odpověz
8. led 2019