icon
avatar
apacheee
AMBASADORKA
15. pro 2022
138 

Naše nejoblíbenější perníčky - dm recept

Většina lidí si Vánoce bez perníčků neumí a ani nechce představit. Já byla dlouho výjimka, perníčky mi nechutnaly. Ale jen do doby, než jsem ochutnala jedny vynikající u mé kamarádky. Tenkrát jsem ji poprosila o recept a od té doby je pečeme pravidelně, nejen o Vánocích🙂

Fakt nekecám, ale každý, kdo je u nás ochutnal, ten recept chtěl taky. A podělím se o něj i s vámi🙂

Potřebné suroviny:

  • 600 gramů dm špaldové mouky (typ 630)

dmBio špaldová mouka typ 630

  • 100% špalda
  • s jemným aroma
  • ideální k pečení chlebů, koláčů a sušenek
  • velmi jemně umleta
  • vegan


  • 5 žloutků
  • 100 gramů medu

dmBio bio med medovicový

  • bio med medovicový
  • známý jako lesní med
  • ideální jako pomazánka na chléb, pečení a na slazení čaje a dezertů
  • výrazná aromatická chuť


  • 100 gramů rozpuštěného (ale vychladlého) másla
  • 150 gramů třtinového cukru

dmBio cukr třtinový

  • třtinový cukr v bio kvalitě
  • jemná chuť
  • vegan
  • v uzavíratelném balení


  • 4 lžíce mléka

dmBio trvanlivé polotučné mléko

  • lahodná a netradiční chut
  • z biologického zemědělství
  • původem z Alpského regionu
  • s 1,5 % tuku
  • homogenizované


  • 1 lžička sody
  • 1 lžička kypřícího prášku

dmBio bio kypřící prášek do pečiva 4 x 17 g

  • bio kypřící prášek do pečiva 4 x 17 g
  • neobsahuje lepek a fosfáty
  • na 500 g mouky
  • pro linecké těsto, sušenky a vafle
  • vegan


  • 2 lžičky perníkového koření

Postup:
Žloutky, med, máslo, cukr a mléko vyšleháme do nadýchané pěny (trvá to několik minut). Do vyšlehané směsi přidáme prosátou mouku, koření a sodu s kypřícím práškem. Těsto je poměrně tuhé, takže opravdu doporučuji využít robota, pokud máte tu možnost. Poté ještě těsto propracujeme rukama, zabalíme do fólie a dáme jej minimálně na 12 hodin do lednice.

S těstem se pracuje opravdu velmi dobře, takže zpravidla není nutné jej ani podsypávat moukou. Vyválíme cca 0,5 cm vysokou placku a vykrajujeme vybrané tvary. Na plech je umísťujeme dále od sebe - poměrně hodně nabydou. Pečeme na 180 stupňů a opravdu
jen do lehkého zezlátnutí (v mojí troubě cca 5 minut). Po upečení je potřeme bílkem a sundáme z plechu.

Perníčky jsou ihned měkké.

A přeju dobrou chuť!

#dm

Začni psát komentář...

sticker
Odešli