Naše nejoblíbenější perníčky - dm recept
Většina lidí si Vánoce bez perníčků neumí a ani nechce představit. Já byla dlouho výjimka, perníčky mi nechutnaly. Ale jen do doby, než jsem ochutnala jedny vynikající u mé kamarádky. Tenkrát jsem ji poprosila o recept a od té doby je pečeme pravidelně, nejen o Vánocích🙂

Fakt nekecám, ale každý, kdo je u nás ochutnal, ten recept chtěl taky. A podělím se o něj i s vámi🙂
Potřebné suroviny:
- 600 gramů dm špaldové mouky (typ 630)

dmBio špaldová mouka typ 630
- 100% špalda
- s jemným aroma
- ideální k pečení chlebů, koláčů a sušenek
- velmi jemně umleta
- vegan
- 5 žloutků
- 100 gramů medu

dmBio bio med medovicový
- bio med medovicový
- známý jako lesní med
- ideální jako pomazánka na chléb, pečení a na slazení čaje a dezertů
- výrazná aromatická chuť
- 100 gramů rozpuštěného (ale vychladlého) másla
- 150 gramů třtinového cukru

dmBio cukr třtinový
- třtinový cukr v bio kvalitě
- jemná chuť
- vegan
- v uzavíratelném balení
- 4 lžíce mléka

dmBio trvanlivé polotučné mléko
- lahodná a netradiční chut
- z biologického zemědělství
- původem z Alpského regionu
- s 1,5 % tuku
- homogenizované
- 1 lžička sody
- 1 lžička kypřícího prášku

dmBio bio kypřící prášek do pečiva 4 x 17 g
- bio kypřící prášek do pečiva 4 x 17 g
- neobsahuje lepek a fosfáty
- na 500 g mouky
- pro linecké těsto, sušenky a vafle
- vegan
- 2 lžičky perníkového koření
Postup:
Žloutky, med, máslo, cukr a mléko vyšleháme do nadýchané pěny (trvá to několik minut). Do vyšlehané směsi přidáme prosátou mouku, koření a sodu s kypřícím práškem. Těsto je poměrně tuhé, takže opravdu doporučuji využít robota, pokud máte tu možnost. Poté ještě těsto propracujeme rukama, zabalíme do fólie a dáme jej minimálně na 12 hodin do lednice.

S těstem se pracuje opravdu velmi dobře, takže zpravidla není nutné jej ani podsypávat moukou. Vyválíme cca 0,5 cm vysokou placku a vykrajujeme vybrané tvary. Na plech je umísťujeme dále od sebe - poměrně hodně nabydou. Pečeme na 180 stupňů a opravdu
jen do lehkého zezlátnutí (v mojí troubě cca 5 minut). Po upečení je potřeme bílkem a sundáme z plechu.
Perníčky jsou ihned měkké.
A přeju dobrou chuť!
Doporučujeme
Začni psát komentář...

