icon
21 / 322
jablečno špaldové kočičky :) inspirace jablečnýma bio kačenkama z DM :) jen jsem neměla kačenku tak máme kočičku :)
avatar

Ingredience:
250g špaldové mouky
150g nastrouhaných jablek
50g třtinového cukru
50g změklého másla
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce javorového sirupu
1 lžička skořice
trošku prdopeče
Všechno zmíchame dohromady ( z jablek nevymačkáváme štávu ) a uválíme do těsta ( konzistence např. jako na perníčky ) a dáme na půl až hodinu odpočinout do lednice ve folii. Poté rozválíme na cca pul centimetru velký plát a vykrajujeme nějakej tvar. Pečeme na 180°C cca 15 minut.... když tak hlídejte mě se začali připalovat ouška 😀

Odpověz
16. bře 2013
avatar

ja už dělala od tebe podruhy dvojitou davku těch sušenek kulatych a jsou boži tak až dojdou uzkusim tyto 🙂

Odpověz
16. bře 2013
avatar

@renaticickaka Rení tyhle jsou taky boží, pulka už je ve mě 😀

Odpověz
16. bře 2013
avatar

mnammm já dnrska od tebe dala ty vločkové..mám te teda drobet tvrdší😀 ale to je mnaaaammmmka

Odpověz
16. bře 2013
avatar

@babettaboo Ahoj, tak jsem zkoušela tyto "sušu" a jsou úúúúúžasné!!!! U všech měly obr úspěch, takže moc děkuji za inspiraci... 🙂

Odpověz
1. dub 2013
avatar

@lucifer84 tak to mám radost 🙂

Odpověz
1. dub 2013
avatar

Spaldovky mely obrovsky uspech! Delala jsem z dvojite davky a uz jsou pryc;) vyzkousit tyhle- jen da se necim nahradit javorovy sirup? Je docela drahy a nechce se mi kupovat:(

Odpověz
6. kvě 2013
avatar

@jahudka.1 Aaa moc se omlouvám, nějak jsem nezpozorovala dotaz :( bez javorovyho sirupu jsem to nezkousela, v originále je ryzovy. třeba ale jenom s medem by to určitě nebylo špatný 🙂

Odpověz
6. kvě 2013
avatar

@babettaboo diky;) a jeste jsou lepsi ty obycky nebo tyhle s jabkama? Jsou mekci?

Odpověz
6. kvě 2013
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

@jahudka.1 no mě možná o trošku víc chutnají tyto - jsou měkčí díky tomu jablku

Odpověz
6. kvě 2013
avatar

@babettaboo tak super;) urcite se do nich jdu pustit! Jablko si strouhala najemno nebo nahruho? Aby to v tom teste nedelalo neplechu;)

Odpověz
6. kvě 2013
avatar

@jahudka.1 já strouham nahrubo 🙂🙂🙂

Odpověz
6. kvě 2013
avatar

Včera jsem vyzkoušela a pochválil je i přítel, díky za inspiraci 🙂

Odpověz
19. kvě 2013
avatar

a ty vykrajovátka se kde seženou, prosím? 🙂 Děkuji!

Odpověz
25. čer 2013
avatar

a ta skořice - musí tam býti?

Odpověz
25. čer 2013
avatar

@teofilie to je klasické vykrajovatko na pernicky 🙂 koupila jsem u nás v prioru, určitěbbudou mít v obchodě s kuchyňskými potřebami 🙂 skořice nemusí být, je jenom na chut 🙂

Odpověz
25. čer 2013
avatar

děkuji 🙂

Odpověz
25. čer 2013
avatar

Nškde soudruzi z NDR udělali chybu. Těsto je děsně lepivé. Na perníčky mívám daleko tužší. Asi jsem měla moc šťavnatá jablka. Přemýšlím, co teď s tím, mouky budu muset přidat poměrně dost.

Odpověz
9. črc 2013
avatar

@babettaboo
můžu se zeptat jak dlouho asi vydrží? můžu je dát do plechovky a cca upéct neteřince týden před?

Odpověz
7. srp 2013
avatar

@eficenka týden si myslím vydrží určitě...já je skladuji ve skleněné doze s vikem 🙂

Odpověz
7. srp 2013
avatar

Já moc děkuji za tip, zatím nejlepší sušenky, co jsem kdy dělala, chutnají celé rodině a to je dělám bez cukru, jen javorový sirup 🙂 díííííkyyyy

Odpověz
14. zář 2013
avatar

@sona_sv moc děkuji 😵 at stále chutnají 🙂

Odpověz
14. zář 2013
avatar

zítra s prckem upečeme, už se těším, až si dáme 🙂

Odpověz
14. říj 2013
avatar

Testo mi prislo moc mokre, tak jsem pridavala mouku a pouzila jsem sladenku a javorovy sirup 1:1. Kazdopadne malej uz rika, susinku, susinku😉 Snad nechame neco tatinkovi. Diky za inspiraci.

Odpověz
15. říj 2013
avatar

@xvitk101 není vůbec zač, jsem ráda když se povedou a chutnají 😵

Odpověz
15. říj 2013
avatar

@babettaboo kolik toho asi tak je z tyhle davky?

Odpověz
18. říj 2013
avatar

@rosny plech a kousek 🙂

Odpověz
18. říj 2013
avatar

Chtěla bych vyzkoušet. Můžu dát místo cukru a javorovýho sirupu jen sirup agáve? Díky za radu 🙂

Odpověz
12. pro 2013
avatar

jsou vynorny 🙂 delala jsem s medem, protoze jsem zapomnela koupit javorovy sirup, ale i tak jsou super - az se mi vzbudi princezna, urcite je bude chtit snist vsechny 🙂

Odpověz
27. únor 2014
avatar
Odpověz
27. únor 2014
avatar

mela jsem pravdu - prvni slovo po probuzeni bylo susenka...asi je vedma, nebo mi fakt veri (rano jsem ji rikala, ze ji je upecu, az bude spat). Behem odpoledne jich mela misku a snad dvacetkrat me presvedcovala, ze ma jeste hlad...vecer sla spat s revem, protoze je videla, ale nedostala 😀 no, takze opet pochvala za recept od profesinonalni ochutnavacky a gurmanky

Odpověz
27. únor 2014
avatar

Od kdy by se tak mohli dávat dětem?

Odpověz
31. bře 2014
avatar

Ted mi v lednici odpociva testo z kila!!! mouky 😀 Snad to aspon vikend vydrzi...

Odpověz
2. dub 2014
avatar

@babettaboo Zkoušela jste i celozrnnou špaldovou mouku nebo jen hladkou špaldovou?

Odpověz
19. dub 2014
avatar

Ty musím zkusit. Vypadají úžasně.

Odpověz
14. srp 2014
avatar

@lucipravda já jsem je třeba dělala vždycky z celozrnné a jsou výborné 🙂

Odpověz
5. pro 2014