@alousek14 bohužel v každé potravině může být něco závadného... to nejlepší co může člověk udělat je sledovat kvalitu toho co kupuje (tak jak to jde, jak jsou dostupné informace atd)... v mléce mohou být zbytky antibiotik, v rybách těžké kovy, v zelenině pesticidy a dusík atd...
už proto je dobré mít pestrý jídelníček, jíst lokální potraviny, které jsou co nejméně zpracované atd...
Jinak rýže se dá nahradit ovesnými vločkami (pokud nevadí lepek).
Z klasického mléka je pak vhodnější ovčí a kozí - je lépe stravitelné a má mnohem lepší složení pro člověka.
@bachovy_esence_poradna přesně jak říkáte,snažím se nakupovat u farmářů kterým věřím,ale nejde vše úplně uhlídat.
prosim te, proc nedoporucujes sojove? díky
@bachovy_esence_poradna
@mjanca sója obsahuje hodně fytoestrogenů, ty jsou podobné estrogenům... tedy např. pro děti nebo pro muže není moc vhodná pro pravidelnou konzumaci - sem tam ano, ale ne na denní pití...
navíc je velmi často geneticky modifikovaná
ono i mezi těmi rostlinnými mléky z obchodu jsou leckterá kde je cukr a zbytečně moc přídatných látek...
obecně lépe než hledat pořád náhradu za věci jako maso, mléko apod., tak lépe do jídelníčku zařadit výživné věci a tím mnoho nezdravých věcí vypadne... prostě na ně nezůstane místo skoro vůbec nebo vůbec 🙂
např. na bezlepkové dietě není dobré jíst hodně tzv. bezlepkového pečiva, protože plno náhražek není moc kvalitních (většinou je tam kukuřice, která pro střeva také není ideální a přídatné látky... tedy žádná výhra, ačkoli je to bez lepku)
@bachovy_esence_poradna diky za vysvetleni 🙂

Mě to mléko s rýže odrazuje,kvůli arsenu co se v rýži nachází a už vůbec bych to nedávala dětem.