bamboolik
31. bře 2016
9 

Bamboolik - České bambusové látkové pleny

V posledních více než třech letech jsme si s dětmi vyzkoušely různé značky i typy plen, oceňovaly jejich přednosti a citlivě vnímaly jejich nedostatky. Na základě těchto zkušeností vznikl jednoduchý a uživatelsky příjemný plenkový systém – Bamboolik. Systém, který skloubil dohromady výhody plenek jednorázových (především jednoduchost používání) a to nejlepší z látkových plen.

Plenka Bamboolik

  • je vícevelikostní – od miminka až po batole na nočníku
  • je úzká – nedělá obří zadeček
  • má jednoduchý a přitom variabilní systém vkládacích plen (různá savost)
  • má varianty pro kluky i holky
  • je jednoduše nasaditelná i na ta nejhbitější malá torpéda
  • je ekonomicky výhodná
  • a hlavně (co si budeme povídat) je hezká

Už nemusíte hledat a zjišťovat, který typ plenky a jaké kalhotky pořídit, ani zkoumat, co se k čemu hodí. Bamboolik přináší vše pohromadě.

Bamboolik sází na jednoduchost:

Svrchní kalhotky
jedny pro děti od narození až po nočníkáře
jednoduchá úprava velikosti pomocí patentků
jednoduché a rychlé nasazování
jednoduché zapínání na suchý zip
jednoduchá údržba – v pračce v šetrném programu na 40, stačí jednou za 2 týdny

Vkládací pleny
jednoduché a rychlé upínání do kalhotek pomocí patentků
jednoduchá údržba – v pračce na 60-95, lze je sušit v sušičce

Dohromady: jednoduché a rychlé použití
připravte si kalhotky do vhodné velikosti pomocí předních patentků: 5 vteřin = cvak, cvak
připravte si vnitřní plenku potřebné savosti (základní plenka, batolecí plenka, noční plenka): 5-20 vteřin: cvak cvak nebo cvak cvak cvak nebo cvak cvak-cvak cvak-cvak cvak cvak
vepněte do kalhotek vnitřní plenku – 5 vteřin = cvak cvak
zapněte na vrtící se dítě: 5-20 vteřin (dle hbitosti soupeře ) = zadní strana, přední strana, šup, šup (jeden a druhý suchý zip)
po použití rozepněte kalhotky: 5 vteřin = šup, šup
použitou vnitřní plenku odepněte z kalhotek a hoďte do kýble: 5 vteřin = cvak, cvak, bum
vepněte do kalhotek novou vnitřní plenku: 5 vteřin
znovu zapněte na vrtící se dítě: 5-20 vteřin (dle hbitosti soupeře )

Variabilita
Základní savou plenku tvoří tvarovaná plenka, která se vpíná do kalhotek, a krátká vkládací plenka, která se vepne na tvarovanou plenku. To celé se vpíná pomocí 2 patentků do svrchních kalhotek. Až vám miminko trošku povyroste, jednoduše vyměníte krátkou vkládací plenku za dlouhou batolecí plenku a savost se výrazně zvedne. Batolecí plenku je možno složit i speciálně pro chlapečky (tj více dopředu do nejnamáhanější části plenky). Je to pořád málo? Potom jednoduše vsuňte krátkou vkládací plenku pod batolecí a máte super savou variantu i pro ty největší učůránky 🙂 Na noc potom přidejte tvarovanou noční vkládací plenku.
Bližší popis i s fotodokumentací najdete na našich stránkách.

Kolik toho budete potřebovat?
Do výbavy doporučujeme nakombinovat krátké a dlouhé vkládací plenky tak, abyste dostatečně pokryli celé plenkové období dítěte. Pokud už máte starší dítě a přecházíte na náš systém, můžete si rovnou nakoupit jen batolecí vnitřní pleny.

Doporučujeme následující složení plenkové výbavy:
6-8 svrchních kalhotek
15 základních vnitřních plen (tvarovaná plena + krátká vkládací plena)
10 batolecích vnitřních plen (tvarovaná plena + batolecí vkládací plena)
5 batolecích vkládacích plen
6-8 nočních vkládacích plen

Kvalita a původ materiálů
Vnitřní plenky Bamboolik jsou ušity z velmi savého bambusového froté a bambusového flísu, obojí s částečným podílem biobavlny. Oba materiály jsou české výroby.
Svrchní kalhotky Bamboolik jsou vyrobeny z polyesteru laminovaného polyuretanem. Jde o tzv. funkční materiál: voděodolný ale prodyšný. Lemovány jsou flísem, který je nejen měkoučký a dětem tak velmi příjemný, ale rovněž vodoodpudivý při zachování prodyšnosti.

Česká značka
Maximum materiálů použitých k výrobě našich plenek je vyrobeno v České republice. Všechny použité materiály mají atesty pro použití pro děti do 3 let.
V České republice vznikají návrhy našich plenek. České děti je testují a jejich maminky nám pak posílají připomínky, aby právě Bamboolikovy plenky byly ty nejlepší.
Naše plenky šijí v chráněných dílnách české švadleny.

Prostě a jednoduše: plenky Bamboolik jsou naše, ručíme za ně a můžeme hrdě prohlásit, že jsou testovány na dětech 🙂

Bambusové oblečení nejen pro děti

Unikátní vlastnosti bambusového vlákna by bylo hřích využívat jen pro plenečky. Bamboolik se proto rozhodl nabídnout dětem možnost zabalit se do tepelně stabilního, nealergického, antibakteriálního a navíc krásného a příjemného bambusového materiálu doslova od hlavy k patě.

Vymýšlení a výroba nových materiálů pro Bamboolikovo oblečení trvaly několik týdnů, stejně jako šití vzorků a jejich testování. Opět jsme vsadili na české materiály, výrobu, návrhy a čas i námaha stály za to: k bambusu jsme přidali trošku elastanu, aby se oblečení lépe oblékalo a nosilo … a výsledkem jsme opravdu nadšení! Těšíme se, že nadšení budete i vy – a že děti nebudou chtít bamboolikovské oblečení ani sundat.

Začni psát komentář...

Odešli