barusenka
5. únor 2017
50 

Testovaní kosmetiky Kawar

Během měsíce ledna jsem měla příležitost zapojit se do testování kosmetických výrobků společnosti Kawar. Dle výrobce je kosmetika Kawar z Mrtvého moře spojením blahodárných účinků Mrtvého moře a moderních výrobních postupů. Obsahuje draslík, hořčík, brom a další minerální látky a stopové prvky a prospívá tak nejen kráse ale i zdraví (koncentrace minerálů a stopových prvků v soli a bahnu z Mrtvého moře je desetkrát vyšší než v jiných mořích). A to, co si budeme povídat, zní opravdu velmi lákavě. Proto jsem se na testování velmi těšila a musím říct, že nejsem zklamaná.

Konkrétně jsem měla možnost otestovat denní krém, krém na ruce, mýdlo, tělové mléko, pleťovou masku, šampon na vlasy a sůl do koupele.

Co se týká prvního dojmu, obaly všech produktů (s výjimkou šamponu)  mají jednotný a jednoduchý design, tuby mají jemně žlutou barvu se stříbrnými detaily a dle mého názoru ani neurazí, ani nenadchnou. Vůně je jemná, přírodní a velmi příjemná.

A teď trochu více k jednotlivým výrobkům.

Denní krém s minerály z Mrtvého moře

Recenzi začínám jedním ze svých favoritů. Co se týká mé pleti, je normální až smíšená, s občasným výskytem sušších míst i mastných pupínků. A jelikož je mi již přes třicet, objeví se občas i nějaká ta drobná nebo méně drobná vráska. Denní krém používám i mimo testování denně.

První dojem - u denního krému musím vyzdvihnout jeho praktické balení, které pomůže snadnému dávkování a aplikaci. Krém má jemnou vůni a lehkou, ne příliš hutnou konzistenci. Velmi dobře se roztírá i vstřebává a nelepí. Po prvním použití jsem měla příjemný, svěží pocit. Pleť byla jemná a dostatečně hydratovaná.

Po třech týdnech používání - mé nadšení tímto krémem stále trvá. Krém je velmi příjemný při použití, nedráždí pokožku, neobjevily se mi po něm ani suchá, ani mastnější místa. Pleť je dobře hydratovaná, jemná, působí svěžím a zdravějším dojmem. Tento krém si určitě najde místo v mé kosmetické výbavě.

Pleťová maska s aloe vera a minerály z Mrtvého moře

První dojem - co se týká pleťové masky, mé první seznámení s ní bylo poměrně dramatické. Na obalu masky je uvedeno, že se má před použitím protřepat, což jsem sice provedla, ale ne dostatečně, takže naši koupelnu pokryla hnědá voda nepříliš lákavé vůně. Mé doporučení tedy zní, opravdu pořádně protřepat! Ale tady negativa končí a i maska se stala jedním z mých oblíbených kosmetických produktů. Její vůně není tak jemná a příjemná jako u ostatních výrobků této značky, ale ve výsledku mi to nijak nevadilo. Spolu s konzistencí a barvou působí dojmem přírodního bahýnka. Po prvním použití byla moje pleť příjemně vyčištěná, ale ne podrážděná.

Po třech týdnech používání -  masku jsem používala 2-3 týdně, a to po dobu cca 5 - 7 minut (při delším použití již pleť trochu nepříjemně pnula). Maska pleť dostatečně vyčistí, pleť je po ní jemnější a vypnutější. I masku budu používat určitě i nadále.

Mýdlo se solí a minerály z Mrtvého moře

První dojem - přiznám se, že nejsem příznivcem používání mýdla k čištění pleti a i na tělo používám raději sprchové gely. Přesto jsem mýdlo v rámci testování poctivě používala a musím uznat, že mě mile překvapilo. Po prvním použití pleť jemně vyčistilo, zanechalo ji jemnou. Pleť nebyla vysušená, ani podrážděná.

Po třech týdnech používání - mýdlo skutečně pokožku nijak nevysušovalo a nedráždilo. Po použití byla pleť svěží a čistá. Myslím, že se mýdlo dobře doplňuje s denním krémem a maskou a určitě jej budu i na dále občas používat.

Tělové mléko s minerály z Mrtvého moře

První dojem - co se týká mé pokožky těla, je normální, netrpím na suchá místa, ani jiné kožní problémy. Tělové mléko i tak používám každý den po koupeli. Tělové mléko Kawar má stejně jako většina jejich výrobků jemnou vůni a to je můj první problém. U tělových mlék osobně upřednostňuji více aromatické vůně, prostě do postele s knížkou od  Agathy Christie ráda ulehám s vůní vanilky nebo třeba levandule. Také konzistence mléka nebyla úplně můj šálek kávy, mléko je poměrně tekuté, já dávám přednost spíše hutnější konzistenci. Musím však uznat, že mléko se dobře roztírá, rychle se vstřebává a skutečně nezanechává pocit mastnoty. Pokožka byla po použití jemná.

Po třech týdnech používání - mléko jsem poctivě tři týdny používala, ale přiznám se, že po testování jsem ho odložila a používám jiné, aromatičtější a hutnější tělové mléko. Ale je to jen otázkou mých osobních preferencí. Pokožka byla i po třech týdnech používání jemná, neobjevila se žádná suchá místa a například i oholenou kůži mléko nijak nedráždilo. Pokud tedy máte rády jemnou minerální vůni, mohu doporučit.

Krém na ruce s minerály z Mrtvého moře

První dojem - s pokožkou rukou nemám problémy, nepracuji tvrdě rukama, na nádobí máme myčku, takže běžně krém na ruce denně nepoužívám, používám ho spíše v případě potřeby nebo jako rozptýlení například při čekání, v autě apod. A tady se dostávám k mému problému s tímto krémem, a to je jeho velikost. Balení krému je poměrně velké a tedy nepraktické do kabelky. Krém se ale dobře nanáší, poměrně rychle se vstřebává a nezanechává mastný filtr na rukou.

Po třech týdnech používání - krém jsem také poctivě po dobu testování používala, ale po jeho ukončení se vracím k jiným krémům, a to z již výše uvedeného důvodu 

velkého balení. Pokožka rukou je po používání jemná a hebká, takže pokud používáte krém v koupelně, kanceláři nebo třeba v kuchyni a preferujete jemnou vůni, není důvod nedoporučit.

Šampon na normální vlasy s minerály z Mrtvého moře

První dojem - Vlasy… vlasy jsou můj dlouhodobý problém. Mám poměrně dlouhé jemné a rychle se mastící vlasy. Vlasy si umývám jednou za dva dny a hledání vhodného šamponu je pro mě srovnatelné s hledáním svatého grálu. Šampon je bezbarvý, gelové konzistence a je v průhledném obalu, což je praktické, protože máte přehled, kolik ho ještě zbývá. Poměrně málo pění, ale neměla jsem s tím problém, aplikoval se mi dobře. Vlasy dobře umyje, je však téměř nemožné jej používat bez kondicionéru. Po prvním použití jsem byla popravdě nadšená, vlasy byly lesklé, čisté a vypadaly objemně. 

Po třech týdnech použití - jak už to se šampony bývá, po delší době už nejsem tak nadšená, ale stále musím říct, že jsem s ním spokojená a mým vlasům poměrně sedí. Vlasy se mi tak rychle nemastí, i druhý den vypadají čistě a objemně. Velmi pozitivně také hodnotím to, že šampon nedráždí pokožku hlavy. Negativně hodnotím nepoužitelnost šamponu bez kondicioneru. Šampon budu používat určitě i dál a uvidím, jak bude sedět při dlouhodobém používání.

Koupelová sůl z Mrtvého moře

Přiznám se, že jsem spíše sprchový typ, relaxační koupelí jednou za čas však také nepohrdnu. Testované balení soli mi vystačilo na tři koupele. Sůl je bezbarvá, bez vůně, rychle se rozpouští a popravdě jsem o ní při koupeli ani nevěděla. Pokožka po koupeli nebyla nijak podrážděná, cítila jsem se příjemně, ale těžko říct, zda to bylo způsobeno solí nebo celkově 20 minutovým relaxem ve vaně. Sůl tedy hodnotím neutrálně.
Testování kosmetiky Kawar jsem si velmi užila a děkuji koníku za tuto příležitost. Celkově jsem byla s produkty velmi spokojena. Dva hodnotím na jedničku, a to denní krém a pleťovou masku. Šamponu, mýdlu a soli bych dala pomyslnou dvojku a tělové mléko a krém na ruce ode mne dostávají trojku, i když ani jim objektivně není co vytknout.

#test_kawar

Ahoj, po vasich recenzich jsem taky koupila, ale bohuzel mi dnes kosmeticka rekla, ze neni vhodny pro moji plet. Mam denni krem a masku. Krem pouzivany tyden a maska pouze jednou. Kdybys mela zajem, rada prodam. Mne je k nicemu 😕 Diky

25. únor 2017

Začni psát komentář...

Odešli