icon
35 / 74
Bramborové halušky,mrkvové pyré a telecí masíčko (z koření mletý kmín a muškátový oříšek).
avatar

vypadá to náramně : ) mňam, jak děláš ty halušky, prosím?

Odpověz
21. říj 2012
avatar

@lukava Dĕkuji. I u malého gurmána to mĕlo úspĕch 🙂 Jinak halušky dĕlám klasicky - brambory "nastrouhám" na tĕch bodcích,které jsou na jedné stranĕ struhafla,přidám polohrubou mouku dle potřeby a špetku soli (Damísek mĕl nesolené). Pak už jen uvařit ve vroucí vodĕ. Nic složitého. Nejhorší je rozmĕlnit ty brsmbory na struhadle. To je jako fitko 😀

Odpověz
21. říj 2012
avatar

@bluetweety tak jestli to drží bez vajíčka jen s tím bramborovým škrobem, super! Zkusím to se špaldovou moukou. A mixnout ty brambory nahrubo v mixéru jsi zkoušela?

Odpověz
21. říj 2012
avatar

@lukava Zkoušela. Když není čad,tak mixuju. Je to mnohem jemnĕjší struktura. My jsme konzervy zvyklé na struhadlo 🙂 Jasan,že to drží bez vajec. Je to snadný. Jo a dĕlala jsem je už i z žitný mouky. Pak polít máslem a pokapat medem a posypat drcenýma ořechama. To je potom žrádýlko 🙂

Odpověz
21. říj 2012
avatar

@bluetweety já jsem kuchyňský lenoch, asi struhadlo oželím ; ) z žitné to také drželo? to je super! ta váže méně než špaldová, tak to bude pohoda. Moc dík za tip!

Odpověz
21. říj 2012
avatar

Tak úplně nejjednodušší je ty vařené brambory rozmixovat 😀 Tak to dělám já 🙂

Odpověz
21. říj 2012
avatar

Jejda 😀 Nějak jsem si nevšimla, že jste to řešily 😀 Ach jo, jsem asi nějaká přetažená.

Odpověz
21. říj 2012
avatar

@cinky Ty dĕláš halušky z vařených brambor?? Já ze syrových 🙂

Odpověz
21. říj 2012
avatar

@bluetweety vidíš to? Byla jsem včera asi hodně mimo 😀 Halušky dělám ze syrových a šišky dělám z vařených 😀

Odpověz
22. říj 2012