Potřebujete

  • 2 celá spodní krůtí stehna
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • zelená petrželová nať
  • 500 ml kvalitního piva podle vlastního výběru
  • 1 velká cibule

Krůtí stehna si omyjte, osušte, osolte ze všech stran a opepřete. Dejte je do velkého pekáče s víkem, ideálně litinového.

Posypejte bylinkami a podlijte pivem. Do piva přidejte najemno nakrájenou cibuli.

Pečte v troubě vyhřáté na 110-120 °C, asi 6 hodin, až se maso začne úplně rozpadat. Může to být dříve i později. Záleží na velikosti stehen.

Poté přidejte teplotu na 200 °C a dopékejte bez víka asi 15 minut.

Výpek s pivem můžete scedit a zredukovat prudkým varem v hrnci na plotně.

Podávejte ideálně se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší nebo výborným domácím chlebem. Posypané křupavou cibulkou.

Dobrou chuť přeje Elly.