brixavonpavli
16. lis 2021
731 

Poznáte jedlé dárky? V nabídce je ManuTea, Frolíkova káva, sušenky, čokoláda i alkohol.

Foto zdroj

Ahoj holky koníkovky,

znáte jedlé dárky? Podle mě jsou to nejuniverzálnější dárky ze všech. Ať už jako pozornost hostitelce na vánoční návštěvě nebo jako maličkost pro paní učitelky. Zkrátka pro lidi, kterým chci dát najevo, že je mám ráda a vážím si jich. Zároveň vím, že dárečků dostanou mnoho (paní učitelky) nebo že je potěší lahev dobrého likéru a nějaká ta sladkost. Proto přicházím se sadou menších jedlých vánočních dárků, se kterými určitě nešlápnete vedle. Některé se dají běžně koupit v obchodech, některé jsou specialitkou, kterou je potřeba objednat.

Podle čeho jsem vybírala?

  • česká značka (ráda vybírám mezi českými produkty, máme jich spoustu a já každoročně objevím nějakou značku, kterou vůbec neznám a je tu už roky)
  • vánoční motiv
  • kvalita surovin (jsou to Vánoce, takže to chce něco lepšího)
  • trvanlivost (letos z důvodu Covidu nebudu dělat doma vyrobené jedlé dárky, protože s nepředvídatelností karantén se bojím, aby se to nezkazilo)
  • cena (cenové rozpětí od 40 - 500 Kč)

Carla - čokolády s ladovskými motivy Betlému nebo Vánoc

Foto zdroj

Čokoládovna Carla vyrábí úžasné sezonní dobroty s obrázky od Josefa Lady. Tyhle čokolády jsem vybrala pro paní učitelky a věřím, že jim to udělá radost. Na výběr z hořké 70% a mléčné čokolády.

Výhody:

  • ladovský motiv Vánoc
  • kvalitní čokoláda
  • vyrobeno v ČR
  • cenová dostupnost
  • netřeba objednávat z internetu, běžně dostupné v supermarketech

Nevýhody:

  • žádné

Carla - čokoláda Lada betlém/Vánoce

Carla - čokoláda Lada betlém/Vánoce je tabulka 70% hořké nebo mléčné čokolády s motivy českých Vánoc od Josefa Lady. Vyrobeno v ČR.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 38 Kč.


Frolíkova káva - Extra vánoční mletá

Foto zdroj

Frolíkova vánoční káva má u nás doma dlouhou tradici, já totiž pana Frolíka poznám! Vypadá přesně jako ten pán nakreslený na papírovém přebalu plechovky se 100% arabikou. Takže pokud znáte milovníka kávy, kterému udělá radost káva z letošní sklizně té nejlepší arabiky, tak nemůžete najít lepší dárek.

Výhody:

  • praženo v ČR
  • krásný vánoční a praktický obal
  • kvalitní káva

Nevýhody:

  • žádné

Frolíkova káva - Extra vánoční mletá

  1 zkušenost

Frolíkova káva - Extra vánoční mletá je tradiční specialita z Frolíkovy pražírny kávy. Tato káva je speciálně připravovaná na Vánoce, takže má každý rok jinou chuť. Tentokrát je chuť jemně do hořka a s nádechem ořísků. Káva je z těch nejlepších sklizní Arabiky, které mohl nabídnou letošní rok. Plechová dóza s vánočním přelepem a plastovým víčkem je krásným, ale i praktickým balením, které se lehce otvírá. Frolíkova káva se praží ve východočeském Borohrádku.

Orientační cena v době publikace článku je 230 Kč.


Lihovar Žufánek - Medový Žufánek


Foto zdroj

Medový Žufánek je ideální dárek pro milovníky sladkých likérů, medovin nebo třeba včelaře. Tenhle likér je z medových pláství macerovaných v tříleté medovině. Přemýšlím, že Žufánka koupím bráchovi, je to totiž včelař. Doufám, že mi pak dá ochutnat!
Lihovar Žufánek mohu jen doporučit. Pokud hledáte něco originálního pro milovníky čistých destilátů, tak tady určitě vyberete. Famózně totiž předestilují kde co!

Výhody:

  • kvalita surovin (med z vlastní včelí farmy)
  • rodinný moravský recept
  • vyrobeno v ČR

Nevýhody:

  • vyšší cena
  • je potřeba ho objednat včas (protože se vyrábí podle snůšky medu v jejich včelí farmě, takže ho nemají skladem stále)

Lihovar Žufánek - Medový Žufánek

Lihovar Žufánek - Medový Žufánek je medová specialita podle původního rodinného receptu, vyrobená na Moravě. Likér se vyrábí namáčením medových pláství v 35% destilátu z medoviny. V likéru najdeme to nejlepší z včelího úlu - med, pyl, mateří kašičku, propolis a antibakteriální látky z včelího vosku. To vše v tříleté medovině.
Medový Žufánek je specialita vyrobená v omezeném množství. Čeká se totiž na období snůšky medu ve výrobní včelí farmě, ze které pochází všechny včelí suroviny.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 495 Kč.


ManuTea - Vánoční kouzlo sypaný čaj


Foto zdroj

Na čajích od ManuTea se mi líbí, že do čajových směsí dávají ovoce sušené mrazem, takže má zachováno více jak 90% vitamínů. Není to jen čaj, ale i vitamínová bomba bez konzervačních látek, umělých aromat a dalších nežádoucích látek.
Vánoční kouzlo má krásnou dózu a výbornou chuť po skořici, pomerančích a jablku.

Výhody:

  • kvalita surovin
  • bez konzervantů, umělých aromat
  • čaje směsi namíchány v ČR

Nevýhody:

  • žádné

ManuTea - Vánoční kouzlo sypaný čaj

ManuTea - Vánoční kouzlo sypaný čaj je velmi voňavý a bohatý na vitamíny. Ovoce je u čajů z ManuTea konzervováno lyofilizací, což je sušení mrazem. To znamená, že více jak 90% vitamínů v ovoci zůstane. V čaji rozpoznáte převážně chuť pomeranče, jablek, skořice a vanilky. Je bez konzervačních látek, umělých aromat a dalších nežádoucích látek. Vhodné pro děti od 3 let.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 222 Kč.


Ajala - Ajalky - V perníkové chaloupce


Foto zdroj

Ajalky jsou špaldovo-máslové sušenky pečené na Moravě. Jsou moc dobré a mají mnoho druhů, ale vzhledem k Vánocům jsem vybrala perníkové. Moc se mi líbí, že používají české, lokální suroviny a kakaové boby až z Jižní Ameriky. Sušenky nejsou slazeny rafinovaným cukrem, ale panelou což je sušená šťáva z cukrové řepy. Takže zdravější varianta sušenek.
A značku Ajala moc doporučuji pro ty, kdo hledají něco originálního ve světě čokolády. Už jen ten krásný obal ji předurčuje k darování. Zaujal mě tam kakaový nápoj Elixír Bio seslaný Mayskými bohy. Ten si můžete připravit přesně tak, jak ho pili už staří Mayové.

Výhody:

  • kvalitní suroviny
  • vyrobeno v ČR
  • bez konzervantů, umělých aromat

Nevýhody:

  • žádné

Ajala - Ajalky - V perníkové chaloupce

Ajala - Ajalky - V perníkové chaloupce jsou máslové sušenky s kakaovými kousky, které se pečou na Moravě. Kvalita surovin je velmi důležitá a tak hlavní ingrediencí je české máslo, lokální špaldová mouka a kakaové boby z Jižní Ameriky. Nenajdete v nich cukr, umělé konzervační látky a ani barviva. Místo rafinovaného cukru v Ajale používájí panelu, což je sušená šťáva z cukrové třtiny, která má medovou chuť.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 55 Kč.


Tak to je mých 5 tipů na jedlé dárky pod stromeček, které už mám nebo nad kterými uvažuji. A co vy? Máte v plánu obdarovávat jedlými dárky? Podělíte se o své tipy na ně?


Budu moc ráda, když mi napíšete vlastní zkušenost pod konkrétní jedlý dárek v Centru recenzí Modrého koníka.

Jak na to?
Stačí kliknout na odkaz, který najdete u každého tipu na dárek v dolní části, viz následující obrázek.

A pak stačí napsat jen recenzi, viz následující obrázek.

Odeslat a hotovo! Moc děkuji!


...a tak pomůžete ostatním maminkám v rozhodování, popřípadě můžete napsat do komentářů tipy na své favority. Za každou přidanou zkušenost budete odměněni srdíčkem. 💙

Přeji krásné a klidné dny.
Anna

Já sama za sebe mám vyzkoušené Manu tea a Manu coffee čaje kupuji opravdu už asi čtyři roky a jsem s nimi nadmíru spokojená mají perfektní i 50 g balení na vyzkoušení či jako dárek

17. lis 2021

@elifida Ahoj 🙂 díky za příspěvek. O Manu coffe jsem vůbec nevěděla. Moc díky za tip! 👍

18. lis 2021

Začni psát komentář...

Odešli