brixavonpavli
22. říj 2021
996 

Vánoce 2021: Tipy na hračky do 500 Kč? Tady jsou!

…aneb vybíráme dřevěné, kreativní, či interaktivní hračky pro děti.

Foto zdroj

Ahoj holky koníkovky,

tak je to tady! Zase Vánoce! Těšíte se nebo máte z nadcházejících svátků obavy? Já se moc těším. Miluji totiž setkání s rodinou, pohádky, cukroví a procházky po zasněžené přírodě. Navíc, co máme naše malé poklady, tak Vánoce nabraly ten správný nádech tajemna, protože co nám asi tak Ježíšek přinese?

Dárky a tedy, co koupit, často bývá oříškem. Řadíte se spíše k těm, co nakupují dárky dostatečně dopředu nebo k těmco vše shání na poslední chvíli?
Musím se přiznat, že já jsem ráda připravená a už teď mám objednané první menší dárečky pro děti. My dáváme jeden hlavní a pak tři vedlejší (většinou hračky), pak společné (nejčastěji deskové hry) a několik měkkoušů (oblečení). A právě několik vedlejších dárků vám v mém dnešním článku ukáži. Jsou to hračky pro kluky i holky, žádné plyšové a ani hračky pro nejmenší.

Mé požadavky na vedlejší dárky:

  • Finanční limit do 500Kč, protože ty hlavní dárky jsou většinou finančně náročnější.
  • Bezpečnost a nezávadnost hračky, protože jako každý rodič, chci pro děti to nejlepší.
  • Nejlépe kreativní a naučné hračky.

Takže co jsem koupila? Začneme od nejmenšího potomka.

Co jsem vybrala dcerce staré 2 roky?


LEGO DUPLO Náklaďák a pásový bagr

LEGO® DUPLO® - Náklaďák a pásový bagr

LEGO® DUPLO® Náklaďák a pásový bagr je parádní dárek pro všechny kreativní a zvídavé děti, které milují ruch staveniště. Snadno sestavitelný pásový bagr s vekým rypadlem a funkčním ramenem si zamiluje každé dítě. Naložený náklaďák se sklápěcí korbou vozí kameny ze staveniště ven a přiváží stavební materiál, který složí dva dělníci s helmami na hlavě a lopatou. Balvan lze otevřít, zjisti co se v něm ukrývá! Kreativní zábava pro celou rodinu! Tato sada LEGO® DUPLO® je plně kompatibilní s ostatními sadami LEGO® DUPLO®.

Lego duplo bagr a náklaďák jsem koupila své nejmenší holčičce, protože miluje bagry a o jeden podobný je u nás boj. Taky proto, že je kompatibilní se zbytkem LEGO DUPLO, které už máme. Líbí se mi funkční rameno bagru a taky to, že náklaďák jde vyklápět. Dva dělníci s lopatou a balvanem jsou super doplňky. Všechny tři děti si s LEGO DUPLO opravdu rády hrají a myslím, že ještě nějaký ten rok budou. Navíc podporuje zručnost, představivost a kreativitu.

Výhody:

  • snadné sestavení náklaďáku i bagru
  • funkční rameno bagru a sklápecí korba náklaďáku
  • dva dělníci a kámen, jenž se dá otevřít
  • kompatibilnost s ostatními sadami LEGO DUPLO

Nevýhody:

  • vyšší cena (mě třeba Lego příjde nezničitelné, takže mi nevadí vyšší cena)
  • málo kostiček na stavění (když koupíte jako startovací sadu)

Orientační cena v době publikace článku je 398Kč.


Simba Panenka Evička se zvířátkem z farmy 2 druhy

Simba panenka Evička se zvířátkem z farmy 2 druhy

Milá Simba panenka Evička se zvířátkem z farmy a roztomilým šátkem na hlavě, okouzlí každou holčičku. Evička se stará o své zvířáko, které žije na farmě a má věčný hlad. Lze ho nakrmit z lahvičky a utěšit dudlíkem. Na výběr ze dvou produktů. Výška panenky je 12cm.

Panenku jsem vybrala takovou, aby byla tak akorát dcerce do ručičky. Panenka Evi měří totiž jen 12cm, a tak byla jasnou volbou. Dcera má teď mánii krmení, a to mají s Evičkou stejné. Můžou krmit spolu své zvířátko z farmy. Já vybrala roztomilou ovečku. Mají na výběr ze dvou druhů Eviček a dvou zvířátek - ovečky nebo telátka.

Výhody:

  • vhodná velikost pro menší děti
  • dlouhé vlásky na česání
  • roztomilé zvířátko ovečka/telátko
  • lahvička a dudlík pro zvířátko

Nevýhody:

  • žádné

Orientační cena v době publikace článku je 129Kč.


Co jsem vybrala synovi starému 4 roky?


Bino Farma s magnetickou tabulkou a puzzlemi

Bino Farma magnetická tabulka s puzzlemi

Bino Farma magnetická tabulka s puzzlemi je kreativní hračka rozvíjející představivost a dovednosti. Tabulka je oboustranná s roztomilými farmářskými motivy. Na magnetickou stranu lze psát fixou a přidělávat magnetické postavičky, puzzle a zvířátka. Na břidlicovou stranu lze psát křídou, jenž je součástí balení, tak jako i plst, fix a malá houbička. Všechny dílky jsou uložené v krásné dřevěné a praktické krabičce.

Syn má farmářské období, takže hlavně, aby tam byl traktor, zvířátka a pan farmář. Navíc za rok jde do předškoláků a potřebujeme trošku cvičit držení tužky. Líbí se mi, že tabulka je oboustranná a z jedné strany jde psát fixou + dávat magnety a z druhé je klasika břidlice + křída. Navíc se to dá rychle schovat do dřevěné krabičky, a to velmi oceňuji. A stačí jen rozbalit a můžeme si hned hrát, protože je k tomu přibalena i fixa, křídy a houbička.

Výhody:

  • podporuje motoriku a kreativitu
  • 120ks magnetek a puzzlí
  • vše co je potřeba je součástí balení
  • vyrobeno v ČR

Nevýhody

  • žádné (to, jestli mi bude vadit nepořádek z křídy, jsem si ujasnila předem, ale někomu může vadit )

Orientační cena v době publikace článku je 250Kč.


SEVA Včela zdobí úl

SEVA Včela zdobí úl

SEVA Včela zdobí úl je mozaika pro nejmenší děti. Větší dílky se snadno dají uchopit a skládat do nejrůznějších obrazců. Na včelí plástvi, tak mohou vznikat výtvarná díla o 6 základních barvách. Podporuje kreativitu a dovednosti. Možnost dokoupit kompatibilní mozaiky Včela se učí počítat a Abeceda.

Klasická mozaika o 6 základních barvách. Koupila jsem synovi, protože to viděl u kamaráda a moc ho to zaujalo. Sada obsahuje plastovou destičku, která má na sobě "včelí plástev" a na jednotlivé šestiúhelníky se pokládají barevné kostičky. Takže kreativitě se meze nekladou! Navíc se mi líbí, že je možné dále dokoupit sady s čísly nebo abecedou.

Výhody:

  • podporuje motoriku a kreativitu
  • 6 základních barev (vhodné na učení barev)
  • 60ks dílků
  • vyrobeno v ČR

Nevýhody:

  • žádné

Orientační cena v době publikace článku je 359Kč.


MAC TOYS Sada potravin fast food

Mac Toys Sada potravin fast food

Mac Toys Sada potravin z fast food jsou makety potravin, které se prodavají v rychlém občerstvení.

Mac Toys sadu potravin jsem koupila dětem, protože milují vaření v dětské kuchyňce a už skoro vše mají. Myslím, že se s tím dost vyřádí, protože budou skládat hamburgery, točit zmrzliny a následně krmit rodiče. Ještě, že to je vyrobeno z "nízkokalorického plastu", ze kterého se netloustne. 🙂

Výhody:

  • podporuje hru mezi dětmi
  • hamburger, hranolky, cheeseburger, vafle, zmrzlina
  • líbí se mi provedení, kdy se musí jednotlivé suroviny vrstvit na sebe ( Hamburger - houska, salát, maso, sýr, rajče)

Nevýhody:

  • žádné

Orientační cena v době publikace článku je 142Kč.


Tak to je 5 mých prvních dárků, co mi dnes dovezla pošta. Už zbývá jen doufat, že to děti zaujme a budou si s tím hrát. 🙂

A co vaše dárky? Máte už nějaké? Podělíte se o svoje tipy na hračky do 500 Kč? Abychom se já i ostatní maminky mohly inspirovat. Budu moc ráda, když mi napíšete vlastní zkušenost pod konkrétní hračku v Centru recenzí Modrého koníka a pomůžete tak ostatním maminkám v rozhodování, popřípadě napíšete do komentářů tipy na své favority. Za každou přidanou zkušenost budete odměněni srdíčkem 💙 a hlavně.... pomůžete dalším maminkám.

Přeji krásné dny. 🙂
Anna

U nas to zatim bude sada PlayDoh zubar 🙂 hlavni darek musime jeste vymyslet letadlo z lega 🙂

25. říj 2021

@triskova_v Ahoj moc děkuji za tip. Je pravda, že zubaře jsem jsem kupovala starší dcerce před rokem a byla nadšená. Můžu Tě poprosit o napsaní recenze? Můžeš teď nebo třeba i až Play-Doh Zubaře pořádně vyzkoušite. Odkaz je zde https://www.modrykonik.cz/recenze/play-doh-zubar/
Moc a moc děkuji. 🙂

26. říj 2021

My jsme koupil playdoh zmrzlinova dílna ,je to teda vyšší cena stojí 499kč a jsem zvědavá co na ní dcera řekne

20. lis 2021

@martinka0209 Ahoj a díky za tip! Zmrzlina mě zaujala, ukládám si ji jako inspiraci na narozeniny pro děti. Dokonce ji i máme v našem Centru recenzí. Mohla bych Tě poprosit o napsání recenze? Samozřejmě třeba až ji pořádně ozkoušíte. 🙂
Odkaz je zde - https://www.modrykonik.cz/recenze/play-doh-zmrzlinova-sada-s-polevou/
Moc děkuji a přeji hlavně klidné dny.
S ❤ Anna.

21. lis 2021

Začni psát komentář...

Odešli