icon
34 / 137
avatar

máte moc krásně nazdobené perníčky.Můžu se zeptat co je to barevné? To je klasika bílek s cukrem obarvené potravinářskou barvou?

Odpověz
8. pro 2014
avatar

@jzizala děkuji,ano klasika a gelove potravinarske barvyNa přípravu polevy potřebuji 1 vaječný bílek, 150-180g moučkového cukru (já osobně dávám 170g), trochu citronové šťávy a 1 lžičku solamylu nebo jiného potravinářského škrobu.

Do šlehací misky dám bílek.Pomocí síta si na bílek prosiju moučkový cukr, aby v něm nebyly žádné hrudky,Citronovou šťávu do vaření nebo pečení používám z koncentrátu. Aspoň se vyvaruji nevítaných pecek.
Do misky jednou stříknu z lahvičky citronku.Do směsi přidám jednu vrchovatou lžičku solamylu nebo jiného potravinářského škrobu.
Pomocí ručního mixéru se šlehacími metlami vyšlehám všechny suroviny do hladké a husté hmoty.Ušlehanou polevu použiji na zdobení perníčků. V chladu vydrží klidně několik hodin, jen se na jejím povrchu utvoří tužší slupka. a barvy na případné obarvení směsi dle chuti a fantazie

Odpověz
8. pro 2014
avatar

díky za vyčerpávající odpovědˇ,hned zítra jdu na to🙂 Nikdy se mi ta poleva nepovede dokonale,ale koukám,že přidáváte škrob, tak ten zkusím. Doma jsme vyždy dělali polevu bez něho.díky za radu,snad se mi to konečně povede.

Odpověz
8. pro 2014
avatar

@jzizala hlavní je šlehání a slehat a slehat...hodně zdaru 🙂

Odpověz
8. pro 2014