bublinkags
9. črc 2008

Matějíček

Naše cesta za tímhle miminkem trvala 5 let. Byla ukončena 5.cyklem IVF. Byla lemována neúspěchy, laparoskopiemi, ale i podporou našich rodičů a kamarádů a naší vlastní nadějí.
V červenci 2007 jsme si řekli, že to je poslední pokus. Z 9 vajíček bylo 7 oplozeno. To je dobrá úroda. Po 5 dnech a ICSI byla 2 embrya zavedena. Další čekala na zamražení do druhého dne. Bohužel k tomu už nedošlo. Takže to co máme u sebe je vše co nám zůstalo a čekají nás dva týdny napětí.
Nevydržela jsem a 13.den provedla test. Páni, jsou tam //. Ale co kdyby...? Radujeme se jen potichu. Abychom nic nezakřikli. Nicméně druhý den jedeme do CARu na kontrolu. HCG v krvi je 464. Hurá. Radujeme se trochu hlasitěji.
Na další kontrole už máme 2 gestační váčky. Jeden je menší a vypadá, že je prázdný. Je to 6 tt.
Ještě než odjedeme domů, manžel konstatuje "Nevadí přijedeme ještě pro další". Ačkoliv je to předčasná úvaha, docela mě pobaví. Já vím, že nebudu klidnější dokud nedojdeme alespoň do 16tt.
Vše je v pořádku, miminko prospívá a termín porodu se blíží (6.dubna 2008).
Od toho data jsem v každodenním kontaktu s porodnicí i mou gyn.lékařkou.
V CARu vybrali skutečně to nejlepší a nejsilnější embryo. Drží se mě a nechce se mu ven.
9. dubna si to rozmýšlí, ale vzhledem k tomu, že je velké množství miminek a v místní porodnici málo postelí, přemlouvám ho aby vydrželo do následujícího dne. Musím přiznat, že miminko je disciplinované a vydrží až do 10.dubna ráno. A vzhledem k tomu, že kontrakce už mám po 3 minutách a otevřená na 5 cm jsem od předešlého dne, mne ani nehne abych jela někam jinam, než do místní porodnice. Postel, nepostel... jsem tu a nikam už nejdu.

Toto miminko se narodilo 10. dubna 2008 v 9 hodin 40 minut, s váhou 3,3 kg a mírou 51 cm.
Protože jsme se nemohli rozhodnout, kterému jménu dát přednost, jmenuje se Matěj Ondřej.
Jedno v hebrejštině znamená dar Boží a druhé v řečtině mužný, statný, odvážný.
Vystihuje přesně to co pro nás znamená (dar) a to co mu přejeme do života (odvahu žít).
Gábina