byclairecz
7. srp 2017
384 

JAK PEČUJU O ADÁMKA- ŠETRNÁ DROGERIE A KOSMETIKA

„Žena je počátkem i koncem rodiny.“ Ulpianus

-----------------------------------------------------

V tomto článku najdete velmi krátký a stručný souhrn toho, jakou drogerii a kosmetiku používám na Adámka od jeho narození. Článek je hlavně pro maminky, které se zajímají o jednotlivé složení drogerie/kosmetiky a nekupují výrobky, protože "hezky a dlouho na miminku voní" a nebo protože " v reklamě/lékárně říkali, že to je přírodní a že..........".

♠PRANÍ♠:

Veškeré oblečení peru v Sonett NEUTRAL se změkčovačem vody stejné značky. Aviváž nepoužívám. Místo toho dávám do nálevky pro aviváž velkou lžíci octa a nastavím dvojité máchání. Toho obyč, co z něj děláte zálivku na salát :D. Ocet prádlo dezinfikuje přirozenou cestou, zbavuje posledních zbytků gelu/prášku a také prádlo osvěží. A né, oblečení po octu nesmrdí...pokud teda do přihrádky na aviváž nenalejete celou flašku :D. Prací prášky/gely typu Persil Sensitive, Lovela..atd. jsou zbytečně zatíženy o syntetické látky, fostáty, bělidla, parfemaci, rozjasňovače..atd. Složení pracích prášků - článek ZDE.

Tip: Na českém trhu je více druhů pracích prášků/gelů s šetrným složením vhodným i pro ekzematiky, článek ZDE.

♣KOUPÁNÍ♣:

Adámka koupeme v čisté vodě, případně s troškou jojobového, mandlového nebo meruňkového oleje - nejkvalitnější jsou značky: Florihana. Z těch levnějších a kvalitních jsou Nobili Tilia. Pokud je potřeba umýt prcku od silného zahovnění :D, používám měsíčkový mycí gel od Weleda, ten má pěkné složení.

Tip: nejšetrnější a nejlepší složení má čisté olivové mýdlo - bez parfemace a přidaných látek, např. Knossos.

♥MAZÁNÍ ZADEČKU/OPRUZENINY♥:

Jelikož se snažím, aby si Adámek "dostatečně větral kulky", neutírám ho vlhčeními ubrousky (a to ani na cestách, míchám si vždy čerstvý olej s vodou do malého dávkovače), NEmažu mu zadek preventivně Sudocrémem (to složení je pro mě děsivé) a nekupuju plenky bělené chlórem, tak zatím žádné velké opruzeniny neměl. Za celých 8 měsíců měl na zadečku mini opruzeniny maximálně 5x, ty jsem namazala Weledou měsíčkovým zinkovým krémem ( v DM drogerii prodávají malé balení za 59,- Kč a to mám stále z půlky plné) a za pár hodin byly pryč.

Tip: krémy s lanolinem mohou být kontaminovány zbytky pesticidů ze srsti ovcí - ta je stříkána proti parazitům.

♦MAZÁNÍ PO KOUPELI♦:

- olej mažu vždy na vlhkou/mokrou pokožku, aby uzamknul vlhkost do pokožky. Kdybych namazala suchou pokožky olejem, bylo by z toho víc škody než užitku. Používám jednodruhový olej ( né kokosový ani olivový, ten nesedí každému) nebo bambucké máslo (např. Puriti Vision, mají v DM). Zatím nejlepší oleje na mazání: hroznový, dýňový, jojobový a meruňkový.

------------------------------------------------------

Článek není žádnou z uvedených značek či DM drogeií sponzorován! ( Bohužel, bohudík??) Tak slavná nejsem, aby mi chodily nabídky nebo tisíce na účet za reklamu :D :D :D Není povoleno šíření a kopírování článku bez svolení a uvedení zdroje www.byclaire.cz.

Začni psát komentář...

Odešli