campi
24. kvě 2008

Lada

Po pěti letech bez antikoncepce a dvou letech, kdy jsme se snažili o dítě s pomocí doktorů, se - doufám - zadařilo. Po 1. IVF v Sanatoriu Pronatal v Praze (2 blastocysty) se na těhotenském testu objevily // a jsou tam pořád a jsou to pěkný tlustice.

Diky hodne dr. Zelenkove jsem na neplanovanem UTZ videla 29.5.2008, že v sobě nosím 2 gestační váčky. Jeden je trochu menší - snad to nic špatného neznamená. 2.6. další UTZ v Pronatalu, to by mohlo být vidět i srdíčko. Fotku dostal manžel k narozeninám a hned mi ji v práci oscannoval. Pracovní název: Karel a Hyacint (ale nebojte, tyhle jména jim nezůstanou!).

V tehotenství (stejně jako v životě) je to pořád nějaká změna. 2.6. zjistila dr. Slámová v Pronatalu, že se jedno embryo rozdělilo, dostala jsem teda hned tři fotky, ale založili jsme je do hodně hlubokého šuplíku. Hrozí hodně vysoké riziko poškození rozděleného plodu (jednovaječných dvojčat), teď musím ležet a do 12 tt se rozhodne, co bude dál.

Po krušném rozmýšlení, zda jít do rizika nebo na redukci, rozhodla příroda za nás - jednovaječná dvojčata mají ztluštění v oblasti šíje, což může znamenat genetické poškození nebo to, že špatně pracuje srdce. 1.7.2008 bude provedena redukce ze 3 na 1. Pak ještě trochu nervíků, jestli nepotratím a od půlky července se snad začneme konečně těšit z těhotenství.

Kontrola v pořádku, jednoče hezky máchalo rukama - jako při aerobicu. Ležím a odpočívám, těším se na UTZ 7.7., až dostanu průkazku a ujistím se, že je vše v pořádku. Průkazku už mám.

Pořád je to zajímavé, při screeningu v 13tt se objevilo rizikové projasnění šíje - 2,75 mm. Takže režim zvýšeného sledování a PRÝ se definitivně rozhodne ve 20tt. Už aby to bylo a já se mohla začít radovat.

Ale už mám těhotenské tepláky se spoustou místa pro břicho, snad vydrží až do porodu.

16.8.2008 jsem ucítila pohyby, byly to pořádné šťouchance pod kůží!

UTZ ve 20tt potvrdil holčičku, tak můžeme nakupovat🙂. Břicho je krásně tvrdé a kulaté, žádný špek.
Ve 23tt začalo bolet a tvrdnout břicho, v důsledku toho se zkrátil čípek - 3 týdny ležení a kontrola dopadla výborně - čípek drží. Zátěžový test na těhucukrovku pozitivní, takže dieta a přechod do rizikové poradny v Podolí☹. Sbohem, paní dr. Zelenková, jak se mi u Vás líbilo!
Těhu tepláky už nepadají a hezky obepínají bříško. Holčička Lada roste - mamka má v 29tt nahoře jen 5 kilo.