christin24
28. lis 2016
166 

Nedozrávání vajíček

 Ahoj holky, prosím o rady a zkušenosti. Od května mám vysazenou antikoncepci. Menstuace proběhla v sprnu a to jen jeden den. Momentálně jsem ve fázi kdy se s přítelem snažíme o mimčo už 7 měsíc ale neúspěšně. Gynekolog mi nasadil nejdříve prášky na vyvolání menstruace a poté Clostilbegyt 1x denně. Jsem v pulce cyklu a měla bych mit správně folikuly dozrálé ale bohužel  největší měří jen 8mm. Mám přijit za 4 dny na kontrolu aby jsme zjistili jestli vubec ovulace proběhne. A já se ptám jestli máte tady někdo podobnou zkušenost a mužete mi dodat trošku toho optimismu ? 

Děkuji a přejí krásný den 🙂 

Ahoj. Mám stejnou zkušenost a bohužel jsme skončili u IVF :(

28. lis 2016

Mužu se zeptat o co přesně jde a za jakých podmínek ?

28. lis 2016

@christin24 No snažili jsme se taky cca těch 7 měsíců...Dr. nasadila Clostil, ale zhruba 12. den cyklu se vajíčka zastavili na 10mm a už většinou nerostli, největší jsem měla tuším 16mm, kdy jsme zkusili inseminaci ale bez úspěchu. Při dalších cyklech už zůstali na těch cca 10mm a Dr. řekl že už nemá smysl do mně dál prát Clostil protože ani největší dávka nic nezlepšila. Takže jsme šli na IVF kde jsem otěhotněla hned na poprvé ale v 8. týdnu jsme bohužel o miminko přišli. V lednu nás čeká 2. IVF. Já mám teda PCOS - dělali ti na to testy??

28. lis 2016

@515ka To mě mrzí teda. Tak držímn palce ať to tentokrát klapne. Jinak teda doufám že dozraje, ikdyž šance je minimalní jelikož mám hodně malé folikuly. Test na PCOS mi zatím doktor nedělal, tak nevím co mě čeká. Doktor mi akurát sdělil že jestli vajíčka nedozrajou tak zvýšime dávku Clostilu na 2 tablety denně.

28. lis 2016

Můžu se zeptat jak dlouho jste jedla antikoncepci????

28. lis 2016

@christin24 děkuji 🙂 no když máš moc malých folikulů tak to je PCOS.. a u mně to bylo taky tak že mi zvýšili dávku ale nic to nezměnilo...ale přeju ať ti to vyjde ;)

28. lis 2016

@zuzana7733 Celkem 6 let. Mezi tím po 3 letech pauza na asi 3 roky .

28. lis 2016

@515ka V pátek se doktora zeptám jestli by mi udělám ten test ať to vím raději dřív .... a jak jste postupovali dál při zjištění PCOS ? Posal vás někám na IVF? Mužu se prosím zeptat na příčinu proč jste přišla o miminko ? A předem se omlouvám za citlivější otázku!

28. lis 2016

@christin24 no my jsme tyhle záležitosti řešili rovnou v CARu protože moje doktorka je trošku přibržděná :D Mně PCOS zjistili vlastně ještě před inseminací ... takže inseminace a pak hned IVF..zjišťuje se to jak z UTZ tak z hormonálního profilu... to vůbec nevím...miminko bylo dle pitvy v pořádku, eště deset minut než jsem vlastně potratila jsme viděli na ultrazvuku bijící srdíčko...tvořili se mi hematomy ikdyž všechny výsledky byli v pořádku takže je možné že miminko bylo nějak geneticky poškozené... prostě jsem začla krvácet hodně silně...to miminko zvládlo...jenže pak se to opakovalo a to už brouček nezvlád..oni jsou ze mně doktoři celkově bezradní takže nevím :D do toho mi přišli na zvýšenou hladinu cukru v krvi tak že to s tím taky mohlo souviset..prostě já musím mít všechno :D

28. lis 2016

Bohužel zvýšena hladina cukru v krvi ma vliv na PCOS :/ Musíte bejt silná a vydržet držím vám palce !!! Já si nechám všechno dukladně vysvětlit v pátek a případně si nechám udělat test . Moc vám děkuju za informace a ať se zadaří !!!! 🙂

28. lis 2016

@christin24 to vím 🙂 taky ať se zadaří 🙂 budu držet palečky 🙂)

28. lis 2016
28. lis 2016
28. lis 2016
Komentář byl odstraněný

U me to same, pcos a s tym spojena inzulinova rezistence - anovulacni cykly, clostik nezabral tak jsme sli do CAR a za 3 tydny mam termin porodu, takze IVF na prvni pokus vysel-stimulace dipherelinem a merionalem. Drzim palce.

17. dub 2017

Začni psát komentář...

Odešli