icon
1 / 1
avatar

Ajvar

Odpověz
17. srp 2022
avatar

Zavařovala jsem pečené z trouby (oloupané, s bylinkami, česnekem, vinným octem a olivovým olejem). Nakonec jsem vše zavařila na 20 minut v hrnci. Jsou pak perfektní buď do salátů nebo třeba pomazánek.

Odpověz
17. srp 2022
avatar

Já je přidala do omáčky, pak mixla a případně propasírovala.

Odpověz
17. srp 2022
avatar

Zamrazit na kousky-do omacky, pod maso aj

Odpověz
17. srp 2022
avatar

Známá dělá calamadu, přijdou tam cibule, paprika, rajče a zelí

Odpověz
18. srp 2022
avatar

Trochu do studené polévky gazpacho, plněné papriky nebo do půlek dát nějakou směs (quinoa, kus kus, bulghur a zelenina, případně pro vegetariány tofu) a zapéct s nastrouhaným sýrem v troubě. Ajvar miluju.
Dip ke grilovanému masu.
Upečené naložit do oleje, pak se hodí do srbského rizota, budapešťské pomazánky atd.

Odpověz
18. srp 2022