Krásnou středu!,
Na Vánocích miluju všechny ty horké nápoje. Svařák, punč, horké jablko a nebo horkou čokoládu. K tomu si pustit oblíbený film Vánoce naruby a jsem spokojená.
Právě horká čokoláda je pro mě takové vánoční mlsání a když je ještě mátová, tak to jsem v sedmém nebi!
Pokud i vy milujete mátovou čokoládu, tak si zamilujete můj dnešní recept.
Protože jestli je něco ještě o kousíček lepší, než mátová čokoláda, je to bílá, mátová čokoláda!
Suroviny na 4 porce:
4 hrnky mléka (Alpro oat barista, Oatly pro vegan verzi)
250 g bílé čokolády
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička mátového extraktu
Na vrch: šlehačka, ušlehaná, tuhá vrstva kokosového mléka, ovesná nebo sójová šlehačka, marschmallow, candy lízátka rozdrobená
Postup:
Zahřejte mléko a bílou čokoládu v hrnci a pomalu nechte rozpustit. Nesmí se vařit, aby se Vám čokoláda zespodu nepřipalovala.
Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, dejte hrnec stranou a přidejte mátový a vanilkový extrakt.
Podávejte ještě horké a dozdobené šlehačkou, candy bonbónky nebo kousky čokolády.
A jaký nápoj je pro Vás typicky Vánoční?
