1 / 1

    Krasne! Moc me mrzi, ze jsou stale porodnice, kde k porodu sekci nepusti ani otce ditete...

    3. říj 2019

    Měla jsem u obou porodů svou maminku 😍 prvorozený s ní má úplně jiný vztah než s druhou babi, už od miminka, neskutečně se propojili, koukali na sebe až do rána, když já pár hodin po porodu usnula.

    3. říj 2019

    @luidisek Bohužel já to zažila a teď vím,že příště rozhodně volím porodnici,kde může být otec.Doteď to těžce nesu i poporodní péče stále za prd a to už bude malému rok ☹

    3. říj 2019

    U porodu klasickyho byla mama i chlap..u cisare byla opet mama a chlap. Takze za me super. Bonding jsem nechtela..vydupala jsem si celkovou narkozu. Malou si prebrala mama s manzelem. Mama malou i syna vzdy umyla,zvazila a nachystala..pote uz zustali oba u ni a u manzela. Ja byla vzhuru za hodinu.

    3. říj 2019

    @verca024 tak u nas je naprosto super porodni pece, podpora prirozeneho porodu. Ale v pripade sekce musi otec sedet na chodbe... male bezvyznamne plus, ze aspon daji dite na bonding otci

    3. říj 2019

    Já u akutní sekce s celkovou narkózou manžela neměla. Byl z toho tak vykolejený, že mě vezou na sál, že ho nenapadlo se zeptat. A malého mu ani do náruče nedali. Odešel domů jen s fotkou.. Za mě katastrofa a i rok po porodu to nemůžu pořád vstřebat..

    3. říj 2019

    U prvního jsem muze na sale neměla. I když to slibovali, nepovolili to. Tak byl vedle a malého hned bondigoval on (já mohla jen chvilku). U druhého, i když byla snaha o vbac, jsme vybrali porodnici, kde není problém s otcem na sále. Takže byl tam, malého mi dali hned na hrudník, prikryli a byl to neuvěřitelně silný moment, být tam všichni spolu. Nebýt naší duly, která tam byla s námi a dost toho vykomunikovala, některé věci bychom asi neměli - nebyl prostor pro to je řešit, ale ona to zvládla perfektně.

    3. říj 2019

    Krásné a velmi se mi líbí tvoje role po porodu, kdy jsi pomáhala mamince s kojením, to mi přijde prostě úžasné. Já nevím, je to samozřejmost, že může být s maminkou po císaři někdo non stop na jipu?

    3. říj 2019

    Krásná a dojemná fotka!! 🙂

    3. říj 2019

    @mastik ve spoustě porodnic se na žádný JIP nevozí 😉

    3. říj 2019

    @zmrz_lina Aha, já myslela, že po císaři je to ten první den standard. Tak dík za rozšíření obzorů😉

    3. říj 2019
    dexin
    autor

    @mastik bohužel to není standard. Fakultní nemocnice v Ostravě má nově zřízené 3 nadstandartní jip pro bonding po sekci, ve kterých může být žena s doprovodem 24 hodin. Je to úžasná věc a mělo by se o tom hodně mluvit, aby i ostatní porodnice toto umožnily. Psala jsem o tom článek do posledního čísla časopisu Maminka.

    3. říj 2019

    @dexin Tak dobré je, že se to vůbec děje, i když ty krůčky jsou na můj vkus taky pomalé. A je asi pravda, jak říkají nějaké porodní báby, že normálně budou rodit až naše dcery...myšleno, že k tomu nebudou muset vyvíjet nadměrné úsilí, aby si zajistily péči podle svého přání. A díky i vám, dulám, že to pomáháte také posouvat k lepšímu.

    3. říj 2019

    @mastik ja bych spis rekla az nase vnucky ☹

    3. říj 2019

    @dexin rodila jsem ve FNO v létě 2017, probíhala rekonstrukce porgynu a my byli někde na monobloku a měla jsem štěstí, že se uvolnil jednolůžkový pokoj na jipce a byla tam se mnou dula až do večera, že už to jde 24 hodin, to je boží. Strašně ráda na to vzpomínám, měla jsem malou u sebe celou dobu, buď byla u prsa nebo spinkala na mě/vedle mě, dula byla skvělá a tahle možnost naprosto úžasná, s prvním císařem naprosto neporovnatelne (sama na jipce v ohrožení života, miminko nosili jen na kojení).

    3. říj 2019