icon
34 / 182
dnes vegetariánské zelné karbanátky s okvětními lístky ohnivé růže :-) synovi srdíčka chutnala víc než kolečka :-D
avatar

romantika na talíři! 😵

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@teofilie 😀 nějak mi to dnes vyplynulo... pustila jsem si po delší době Pět čínských tónů a ono to přes srdeční čakru zafungovalo (jako vždy) a zaparkovalo na talíři 😀

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@andulinka já ti vlastně Pět čínských tónů doporučovala na srdeční čakru pro syna viď... jo, takže ano, funguje mi to stále... 😀 😀 se to přeneslo při vaření na talíř nějak samovolně... 😀

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@domorodka mluvíš na mě dost čínsky 😅 Ale věřím ti! 😀

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@teofilie 😀
@andulinka tu jsem narychlo našla něco podobného co mám doma... a já mám takové překrásně harmonické... 😵
http://www.youtube.com/watch?v=AR2pghnI5GA&list...

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@teofilie
@andulinka nebo tedy ještě tu... 😵 http://www.youtube.com/watch?v=IxwIcKOthj4
no je tam těch odkazů více... a je to krásné slyšet vcelku... 😵 😵

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@domorodka Domorodka, já je nenašla ☹ Mohla bys mi je prosííím poslat? A recept na karbanátky též 🙂

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@andulinka Už koukám na odkazy 🙂 Děkuji!

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@teofilie
@andulinka
no je to krása 😵 😵 mám radost, že jsem to našla na netu... 😅 jinak v CD prodejně se to, co mám jmenuje Pět čínských tónů, ale nevím autora ☹ mám to na kazetě... kdysi jsem si nahrála, když jsem připravovala čaje v čajovně 😵 je to úžasné 😵

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@domorodka Tak to bych opravdu ani při nejlepší snaze nenašla 😀

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@andulinka recept na karboše 😀 haha 😀 dělala jsem je poprvé, tak jestli se smíříš s receptem baj vočko... ??

Jedna malá sklenice kysaného zelí, kde je pevného vyždímaného podílu cca 1 hrnek - propláchneme, vyždímeme
cca půl hrnku strouhanky namočit do trochy rýžového mléka, jen aby se to trochu nacucuclo
jedno vejce
sůl
koření dle chuti, dala jsem petřželku, majoránku, pepř - decentně kvůli Alimu
půlka středně velké cibule - nakrájet na jemno
malý stroužek česneku - na jemno rozdrtit
a přidáváme po troškách suchou strouhanku dle konzistence, aby se to dobře tvarovalo, nerozpadalo a bylo současně měkké 😉

srdíčka jsem tvarovala do vykrajovátka na perníčky a po vyjmutí poupravila 😉
a smažila jsem pomalu na oleji na pánvi, aby se vejce pěkně propeklo... 🙂

A chutnalo nám to moc 😵 vymyslela jsem si to a byly chuťově jemné 🙂
Já totiž koupila v bioprodejně zelné karbanátky a moc mi chutnaly, tak jsem okoukla složení 😀 😀 ale tam vejce tedy nebylo tuším...
můžeš přidat i jiné ingredience, třeba ovesné vločky... nebo i mrkev, celer, více koření, každý dle chuti 😉

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@andulinka já tonakonec zadala v angličtině 😀 😀 five chinese tones music 😅 v češtině to vydalo něco zcela mimo... 😅

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@andulinka jo a to zelí též ještě navíc nakrájet najemno, abys tam neměla ty dlouhé kusy... 😉

Odpověz
14. únor 2013
avatar

najemno se píše zjevně dohromady 😀 😀

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@domorodka Nechutná to jako zelňáky, že ne? Ty totiž nemám rád. 😅 ☹ I když je to tady na jihu skoro zločin. 😀

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@domorodka to věřím 🙂 Já tomuto moc nerozumím, ale líbí se mi to. 🙂

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@andulinka 😅 asi nevím, čemu se říká zelňáky... ale možná to bude ono... 😀 prostě místo masa zelí a hotovo... 😅 momentálně Pražanda no... 😀 😀

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@teofilie ty myslíš, že tomu nějak rozumím...??? 😀 ono je to spíše hezké poslechnout vcelku právě a vklidu... to pak působí úplně jinak, než se na první pohled zdá...

Odpověz
14. únor 2013
avatar

@domorodka no nevím, vypadáš na odborníka.. 😀

Odpověz
15. únor 2013
avatar

@teofilie hmm... 😀 to já jsem odborník ledatak na relax a nicnedělání u kvalitního čaje a kvalitní meditační hudby 😀 😀

Odpověz
15. únor 2013
avatar

@domorodka no vidíš, jako já! :D

Odpověz
15. únor 2013
avatar

@teofilie 😉 😀

Odpověz
16. únor 2013