icon
75 / 135
nejňamóznější... jsme z nich nějak unešeni a pečem je 1-2x do týdne i pro návštěvy... máme je barevně oddělené, abychom si poznali, které jsou naše a které syna, který nechce dovnitř rozinky...
avatar

Mňam!!!! Že bych se pozvala na návštěvu?? 😀 😀 😀

Odpověz
5. bře 2013
avatar

krása! 🙂

Odpověz
5. bře 2013
avatar

@beruska24.9. se klidně pozvi 🙂 třeba stihnu upéct další várku, neb 12 kousků je hnedle v čoudu 😅

Odpověz
5. bře 2013
avatar

@domorodka Už se těším 😀

Odpověz
5. bře 2013
avatar

mňaaam 😉

Odpověz
5. bře 2013
avatar

@domoridka Domi, prosím recept do diskuse 😉

Odpověz
6. bře 2013
avatar

@andulinka do které diskuze prosímtě? To je zas novinka? Vždyť už mohou být v albech přeci...???
Jestli mi vydržíš, jdem zrovinka ven... než nám zapadne sluníčko 😵

Odpověz
6. bře 2013
avatar

@domorodka myslela jsem "naši kreativní" diskusi 🙂 Ale klidně to písni sem 😉

Odpověz
7. bře 2013
avatar

@andulinka jo naší... tak to mě nenapdalo... ano,písnu, včera jsem vytuhla se synem a teď musím vařit... vydrž prosím, dnes už to sem písnu ju 😉

Odpověz
7. bře 2013
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

@andulinka promiň Ani... úúúplně jsem zapoměla 😅
tak tedy:
je to recepis od @rozarka65, který jsem si poupravila... zde původní verze (a pak tu mou ju):

100g cukr krupice
100g hořká čokoláda
2 lžíce kakaa
125g másla
170ml mléka
220g polohrubé mouky
2 lžičky prdopeč
2 vejce

a moje upravená bezmléčná verze s omezením vejce a čoko, která je prozatím konečná - zkoušela jsem různé varianty, ale tahle mi nejvíc chutná 😵 a teď tedy vymýšlím bezlepkovou variantu ještě...

100g cukr krupice
125g řepkového oleje (mám to na gramy jako např. toho másla na ml jsem to neměřila)
170ml rýžového nápoje s calciem z DM (vždycky trochu přidám, možná to dělá 180ml)
110 g hladké mouky a 110 g polohrubé mouky - celkem původních 220g
2 lžičky prdopeč
1 vejce (aby toho nebylo zas moc, ale s 2 je to lepší, ale i to 1 je super 😵 )

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Smíchám vše suché, pak přidám vše mokré. Ručně vyšlehám metličkou do hladkého těsta (to je raz dva). Přidáme dle chuti - čoko, oříšky, mandle, rozinky, semena, kokos, čerstvé ovoce (s jablky a skořicí byli také mňami)... co kdo má rád. Já dávám vždy 1 lžíci strouhaného kokosu, rozinky a oloupané a nakrájené mandle a navrch posypu lněným semínkem 🙂 A někdy dle chuti obměňuji... podle počasííí 😀
Košíčky naplníme do 3/4. Navrch se může posypat i čoko i jiné ořechy, semena třeba...
Peču 26 min do medového zezlátnutí 😵 a nechám ještě v otevřené troubě pozvolna chladnout pár minut a pak teprve je vyskládám na tác vychladnout zcela 😵
Jsou fakt božííí 😵

Nu a protože to naše dítě je nadmíru vybíravé... tak do těsta do mísy dávám jen kokos a pak plním košíčky. A teprve pak do košíčků zapichuji pod povrch rozinky a mandle atd... aby se v tom to dítko naše neňoumalo 😅 A pak jsme všichni slastně spokojeni 😵 a já jen šílím, když vidím, že jsou hnedle v čoudu 😅
Avšak je to fakt rychlovka a jsou prostě báječně čerstvě křupavé 😵

Odpověz
24. bře 2013
avatar

@andulinka prve jsem místo řepkového oleje dávala rozehřátou stelu, bylo to také dobré, ale je to zas práce navíc a špinavý hrnec navíc... A myslím si, že řepkový olej je zdravější než ztužený směsný tuk... 😉 po stele voněly krásně vanilkou 😀 takže tu si tam klidně také přidej 🙂

Odpověz
24. bře 2013
avatar

@domorodka děkuji za receptík,...🙂 😵

Odpověz
24. bře 2013
avatar

@rozarka65 rádo se stalo, i já děkuji 🙂

Odpověz
24. bře 2013
avatar

@domorodka Děkuji za recept! 🙂

Odpověz
24. bře 2013
avatar

@andulinka není zač, mě prostě někdy něco příšerně trvá... jsem fakt sklerouš, promiň 😅

Odpověz
26. bře 2013
avatar

nejnamoznejsi!!! hned bych si dala 🙂

Odpověz
27. kvě 2013
avatar

@ikarkulka

100g cukr krupice
125g řepkového oleje (mám to na gramy jako např. toho másla na ml jsem to neměřila)
170 - 180g rýžového nápoje nebo klidně vody (vždycky trochu přidám kvůli pohankovémouce, která žere hodně vody a dávám tedy 180g - též to vážím na váze, když už to vážím všechno) a pokud dávám jen vodu, když nemám rýžové, tak přidám klidně o 5g více oleje 😉
220g mouky - dělím 110g žitné celozrné bio Country Life (je nejlepší) a zbytek napůl, tedy 55g rýžové polohrubé mouky a 55g pohankové hladké (všechny bio)
2 lžičky prdopeč (bio nebo dr. otker)
1 vejce bohatě stačí

smíchám vše suché, pak přidám vše mokré, metličkou vymíchám dohladka - je to raz dva - a ještě přidám na doladění chuti:

nastrouhaný kokos cca 2 PL, ovesné vločky cca 2 PL, někdy i trochu lněné semínko (nebo je lněným semínkem posypu nakonec navrch...) někdy i šlunečnicové - různě obměny... dle toho co tělo žádá... 😀
nám až nakonec do formiček po nalití těsta přidávám rozinky nebo brusinky a super jsou jablíčka na malé kostičky obalené malým množstvým skořice 😵 a zamačkám je lžičkou, aby se nespálili... jsou super i lesní plody např. z mražáku atd., atd...
dá se do toho přidat cokoli, jen v těch celozrných moukách vůbec není dobrá čokoláda 😀
spíše ovoce, čerstvé nebo sušené a ořechy jsou špica v tom... mandle, vlašáky atd...

naložím to naběračkou do forem a peču na 200 stupňů 26 minut, pak vypnu, nechám ještě 5 minut zavřené a pak otevřu, nechám ještě chvíli v otevřené troubě a nakonec vyndám - je lepší, když chladnou pomalu... jsou pak jemnější a nadýchanější, když takhle dojdou 😵
když je vyndám a hned dám na studený balkón, tak bývají uvnitř vlhčí a jakoby nedopečené... 😉

Nu a nyní jsem koupila i ječnou mouku a jsou též mňamózní kdy zaměním rýžovou za ječnou... 😵 nebo jiné poměry, je to asi jedno...

Jinak tedy jsem nadšená z kombinace žitné, ječné a pohankové v tom mém ůžasném perníku 😵 to je teprv pořádný perník... ! Nedávno jsem pekla perník pro dědu ze pšeničné, neb jsem měla nakoupeny zásoby a potřebuji je sdělat... a poněkud mi už nechutnal, přičemž je to naprosto dokonalý recept 😀 nad kterým se každá návštěva rozplývá... vždycky peču perník a chci vám ho vyfotit a dát recepta, jenže ho nikdy nevyfotím... 😅 😅 tak snad někdy dodám, je to vynikající, moc moc 😵

@beruska24.9.
@teofilie
@denulag
@andulinka
@rozarka65
@annieella
mamky, recepta neustále pozměňuji... přidala jsem ještě vychytanější recept 😵 brou chuť 😵

Odpověz
12. říj 2013
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

ještě @martynne1 a @janvla čtěte dnes přidaný poslední recept tu výše 😉

Odpověz
12. říj 2013
avatar

to vypadá výborně :o) asi zkusím taky upéct 🙂

Odpověz
12. říj 2013
avatar

@denulag peču je někdy i po ránu, že přivstanu o hodinku dříve (když nemám pečivo pro Ali) a těsto je za 15min hotové, upečeno je to za 26 minut a rychle to chladne 😀 takže je to super... mě hlavně druhý den už nechutnaj... nevím proč... prostě jsou nejlepší čerstvé 😵

Odpověz
12. říj 2013
avatar

ještě koukám, že se recept líbil i @petja tu máš dnešní příspěvek o kousek výš stejného receptu ale s jinými mukami... které nyní používám, které Alimu vyšli u dr. že může 😵 a jsou tak zatím úplně nej 😵

Odpověz
12. říj 2013
avatar

díky 😵

Odpověz
14. říj 2013