drnkla
22. čer 2017
531 

Očima Matěje - 2.měsíc

    Ahoj, jmenuju se Matěj, ale všichni mi říkají Matýsek. Táta mi říká Matý, nevím jestli je línej to říct celý nebo mu to přijde víc chlapský. Taky mě často oslovuje "čau chlape". Moc tomu nerozumím, ale asi je to dobrý.

    Nebudu vám vyprávět, co jsem dělal ten první měsíc. Protože jsem hodně spal nebo jsem pil mlíko a nebyla se mnou moc zábava. Za to teď se s mámou bavíme celý den.

    Hodně se směju, nejvíc na mámu a na mojí tetu. Ale včera jsem se usmál i na paní doktorku. Je to kočka a chtěl jsem jí udělat radost. S mámou se někdy smějeme jen tak. Prostě na sebe koukáme a smějeme se. Závodíme, kdo ty koutky roztáhne víc. Já vyhrávám. Máma mi pak dává pusinky a to se mi líbí.

    Máma mi někdy řekne, že si jde dát oběd. Vůbec nevím co to znamená, ale vždycky mě dá do kolíbky a vezme mě do kuchyně. Máma sedí u stolu a pořád si něco strká do pusy. Vypadá to jako kdyby mluvila, ale nic mi neříká. Nerozumím tomu a vždycky nad tím hrozně přemýšlím. Koukám na mámu a ta mi pak řekně, že tak budu taky papat. Vím co znamená papat, to je moje mlíčko. Ale já nechci papat jako máma, já chci vždycky jenom mlíčko! Ale vyzkouším to, taky otevírám pusu a dokonce mlaskám, ale nic z toho nemám. Nevím, proč to máma dělá.

    Máma mě učí říkat "ano". Já to vždycky řeknu a máma mě pochválí. Sice to zní jinak, ale máma mě stejně vždycky pochválí. Mám rád svojí maminku.

    Přes den sleduju stropy. Hrozně mě to baví, zkoumám každý roh a vydržím to dělat hodně dlouho. Když jsme v obýváku, tak koukám na žárovku, která visí ze stropu. Máma vždycky říká, že táta ještě nekoupil lustr. A táta mi říká, že ho máma ještě nevybrala. Nevím, co si o tom mám myslet. Když jsme šli s mámou do pracovny, viděl jsem na stropě velký lustr. Proč má táta v pracovně lustr a v obýváku visí žárovka? Nevadí mi to, stejně mám tu žárovku radši.

    Včera mě táta přebaloval, to byla sranda. Nejdřív jsem tomu nemohl uvěřit a koukal jsem kde je máma. Ta říkala, že musí něco uklidit a že mě přebalí táta. Tak jsem mu to dovolil. Chtěl jsem ho počůrat, ale nestihl jsem to. Táta moc nevěděl co má dělat, tak musela přijít máma, aby mu to ukázala. Bylo to legrační, táta na mě dělal čerta. Asi si myslel, že se budu bát, ale já jsem se tomu hodně smál.

    Ještě něco vám o sobě řeknu. Nemám rád vedra. Hodně se potim a pak se mi udělaj ty pupínky a nemůžu si dát to studený pití jako máma, tak vždycky brečim. Nejdřív brečim a pak už i ječim. Mám každou chvíli žízeň, ale máma mi dá vždycky napít. Hrajeme spolu takovou hru. Máma musí vytáhnout prso co nejrychleji, jinak řvu pořád víc a víc. Nejvíc mě to baví někde mezi lidma, třeba v obchodě. Máma si potřebovala koupit plavky, protože má velký prsa. Ale v tu chvíli jsem si vzpomněl na mlíko a začala ta naše hra. Babička tu hru nezná a tak mě houpala, mazlila se se mnou, ale já jsem pořád brečel. Nakonec jsem stejně zase vyhrál. Vždycky vyhraju.

    Taky se rád protahuju a zívám. Nemám rád, když se někdo baví, ale ne se mnou. Tak zívnu a vydám při tom hlasitý zvuk. Naučil jsem se těch zvuků několik a vždycky je střídám, abych na sebe upozornil. Mám pocit, že máma s babičkou už to prokoukly, ale zkouším to i na ostatní. Někdy to zabere.

    Můj kamarád Jáchym mě naučil si cucal pěstičky. Je to super a dělá to dobrý zvuky. Mámě se to nelíbí, říká abych to nedělal a dává mi ruce pryč. Já dělám, že jí nerozumím. Jednou mě po koupeli namazala sádlem a já jsem si pak cucal prsty. Bylo to zajímavý, ale máma mi ty ruce zase dala pryč. Škoda.

    Musíme se jít zabalit, máma říkala něco o žehlení a pak pojedeme na chalupu. V autě bude horko jako vždycky, ještě si rozmyslím jestli usnu nebo budu zase trochu brečet.

Tak čau a příště vám budu zase vyprávět.

Váš Matýsek

To je božiííí😍❤️

22. čer 2017
drnkla
autor

@inulaa Matýsek děkuje 😀

22. čer 2017

Pecka 😂 ❤

22. čer 2017

Super, smála jsem se od začátku do konce. Matysek je borec👍😀

22. čer 2017
drnkla
autor

@handous 😂 Děkujeme 🙂

22. čer 2017

Hra s prsem musí být zábava - dám přečíst manželovi ať se přiučí 😂

23. čer 2017
drnkla
autor

@julas Jo 😂 Hlavně to nedávej číst Prachovce, aby jí pak nechtěl/a hrát taky. Někdy je to o nervy 😂

23. čer 2017

Začni psát komentář...

Odešli