drnkla
8. srp 2017
327 

Očima Matěje - 3.měsíc

Ahoj všichni, konečně jsem usnul, aby mohla maminka napsat, co jsem jí pošeptal.

    Teď jsme to moc nestíhali, protože babička říká, že moje maminka bude nevěsta. Viděl jsem velké bílé šaty, co se třpytily, ale je to tajemství, nesmím to říct hlavně tatínkovi. Jenže my chlapi držíme spolu, tak jsem mu aspoň řekl, že to mamce bude moc slušet. Ale táta mi stejně nerozuměl. Já už mám taky oblečení na svatbu. Maminka říká, že mi ho koupila, když jsem byl ještě v břiše. Tomu teda vůbec nerozumím. Stejně mám v plánu se hned pokakat až na ramena. Jsem v tom dobrej a všichni se pak smějou, tak mě to moc baví. Směje se i maminka, tak to dělám skoro každý den, abych jí udělal radost.

    Slavili jsme tři měsíce a taky mi prý byl rok. Sice neumím počítat, ale vím, že to nedává smysl. Mamka říkala něco jako že „se to povedlo hned napoprvé“, tak ví přesné datum. Ptal jsem se pak tatínka, co to znamená, ale ten dělal, že mi nerozumí.

    Občas jdeme k paní doktorce, tu mám moc rád. Sice mě vždycky zkouší, ale já se snažím a ona mě pak vždycky chválí. Minule jsem dostal první očkování. Maminka mi dávala něco papat lžičkou, říkala tomu medicínka a vysvětlovala mi, co je to očkování. Já jsem pochopil, že to nic není a tak jsem byl moc statečnej a ani jsem nezaplakal. Paní doktorka mi dala náplast s obrázkama a zase mě moc chválila, že jsem nebrečel. Brečel muj tatínek, tak jsem mu pak doma vysvětlil, co je to to očkování a že to nic není. Maminka mu to asi zapomněla říct, jinak by taky nebrečel.

    Umím spoustu nových zvuků a slovíček.  A taky mám hodně hraček. Maminka mi chtěla koupit ten Oball, protože ho prej mají všechny miminka a já bych ho měl mít taky. Jenže měli jenom oranžovej a ten se mi moc nelíbí, tak si s ním moc nehraju. Ale babička mi koupila volant a to pak děláme, že řídíme a to je lepší klučičí zábava. Taky mám opravdický pianko, na který hraju. Je tam jedna písnička, na kterou s maminkou vždycky tančíme. To mám moc rád.

    Kámoš Jáchym nám půjčil šátek na nošení miminek. Moc jsem tomu nevěřil, ale Jáchym říkal, že je to fajn. Tak jsme to s maminkou zkusili a líbilo se nám to tak moc, že maminka sehnala další šátek jenom pro nás. Akorát je mi v něm horko a mám pak zpocený vlasy a nohy.

    Taky už mi rostou zoubky, to mi dělá starost. Ale když si cucám ruku, tak je to lepší. Mamka mi pořád dává nějaký kousátka, ale moje ruka mi stejně chutná nejvíc. Akorát to někdy neodhadnu a strčim si prsty moc daleko do pusy a pak se mi chce trošku blinkat. Tak pak kašlu, abych přivolal mamku a pak se na ní mohl smát.

    Taky vám musím vyprávět, jak jsme jeli na chalupu a měli jsme nehodu. Bylo to velký dobrodrůžo. Spinkal jsem v autosedačce jako vždycky, když najednou táta říkal, že mu cuká volant. Tak jsme museli jet pryč z dálnice a zastavit. Naše auto smrdělo a tatínek říkal, že se rozbila brzda. Tak jsme museli vystoupit a počkat na strejdu Lukajdika, kterej pro nás příjel. On má velký rychlý auto a jel rychleji než taťka. Maminka se bála, ale mě to bavilo, protože už byl večer a já jsem místo spinkání vyzkoušel auto strejdy Lukajdika.

    Musím se už probudit, protože mamka mi chce určitě zase ostříhat nehty. Tak jí to chci překazit jako minule. My se takhle škádlíme pořád.

Tak ahoj a počkejte na příště, až vám budu vyprávět, jak jsem se pokakal na tý svatbě.

Váš Matěj

Opět úplně boží👏😀 ,,Brečel muj tatínek, tak jsem mu pak doma vysvětlil, co je to to očkování a že to nic není. Maminka mu to asi zapomněla říct, jinak by taky nebrečel.´´ 😂

8. srp 2017

Uz at je dalsii mesic 😂

8. srp 2017
drnkla
autor

@petulla1990 Bude brzy, teď jsme měli zpoždění, musíme se s Matýskem polepšit ;)

8. srp 2017

@drnkla a ja si rikala ze je to nejak dlouho co jsem to cetla pridam si te do oblibenych at to nepropasnu ☺

8. srp 2017

No super.tak krasne napsane precetla jsem to snad na jeden nafech ;) to je na vydani knizky 👍😉🙂

8. srp 2017
drnkla
autor

@makajce Děkujeme 🙂 Spíš to bude jako hezká památka pro nás 🙂

8. srp 2017

Tak to urcite 👍

8. srp 2017

Začni psát komentář...

Odešli