drnkla
5. zář 2017
334 

Očima Matěje - 4.měsíc

    Tatínek říkal, že maminka už je naše. Koukal jsem na něj, co to zase povídá. Moje byla vždycky. Maminka mi pak vysvětlila, že už má stejné příjmení. Já pořád moc nevím, o co jde. Ale slíbil jsem vám vyprávění o té svatbě.

    Nepokakal jsem se. Maminka koupila oblek. Dlouho ho žehlila, prý tam dělala nějaké puky. Přitom doma říká, že hokej nemá rada. Taky jsem měl kravatu, učil jsem se to slovo dost dlouho. A byla perfektní na cucání.

    Ráno jsme jeli babiččiným autem. Babí dala kolem mojí sedačky bílýho hada, prý se tím zdobí auta vždycky, akorát venku. Abych měl radost, tak ho omotala kolem nás s maminkou a já jsem z toho vůbec neusnul.

    Maminka s tatínkem si hráli na schovávanou, to mě bavilo. Pošeptal jsem mamce, že chci hrát taky, tak vymyslela, že budeme spolu v našem pokoji. Tatínek nás opravdu nenašel, přitom jsem ho několikrát slyšel na chodbě. Tak jsme to s mamkou vyhráli.

    Pak přišlo hodně lidí a já už jsem byl venku v kočárku. Maminka najednou přišla ve velkých bílých šatech a byla moc krásná. Ty šaty vybírala se mnou, slíbil jsem tátovi, že to ohlídám.  Tak jsem ho snad nezklamal. Pak tam byl pán v dlouhým černým plášti a hodně dlouho něco povídal mamince a tatínkovi. Všichni ho poslouchali, ale mě to nebavilo, tak jsem usnul. Najednou mě probudila hudba a začal zpívat můj strejda Pavel. To se všem moc líbilo a pak lidi tleskali. Nakonec mě babí dala mamince a všichni lidi k nám chodili, usmívali se a pusinkovali mojí mámu. To mi trošku vadilo, protože to dělám jenom já a tatínek. Tak jsem nevěděl, co mám dělat, ale táta byl v pohodě, tak jsem taky nic neříkal. Ale tvářil jsem se naštvaně, aby všichni věděli, že maminka je moje. Musel jsem jí chránit.

    Hodně jsem byl v kočárku a pořád se na mě chodil někdo koukat nebo mě vozit. Všichni říkali, jak jsem hodnej a pak chodili za maminkou a říkali jí to taky. My jsme se tak s mamkou domluvili. Vždycky jsme šli spolu do našeho pokoje a tam jsem se napapal. Večer jsme si spolu zatancovali, tak jak jsme to doma trénovali. Spinkal jsem u maminky v kočárku až do večera a pak mě šla mamka uložit do postýlky. Byla se mnou, než jsem usnul a pak už bylo ráno a všichni lidi byli pryč…

    Pak už jsme byli doma a mamka říkala, že budeme mít konečně klid. Doma to mám rád a tak tam vždycky řádím. Maminka mi často dává do pusy lžičku a zkouší, jestli mi prý cinkají zuby. Vůbec to nechápu. Žádný zuby nemám. Pak cucám mojí černou dečku a mamka řekne, abych to necucal, že budu mít černý zuby. Maminku mám moc rád, ale někdy vůbec nechápu, co mi říká. Často mi říká, že jsem starej zvědavka nebo starej komediant. Už jsem pochopil, co tohle znamená. Starej zvědavka jsem, protože mě všechno zajímá a klidně nespím celý den, ale musím to všechno vidět. Starej komediant mi říká, když kašlu. Já totiž dělám, že kašlu a vyplazuju u toho jazyk. Ale mamka už to asi prokoukla. Tatínek říká, že maminka ví všechno nejlíp. Začínám mít pocit, že má pravdu.

    Zítra jdu zase na očkování, tak držte taťkovi palce, ať moc nebrečí.

Tak ahoj, Váš Matýsek

No to je super 🙂

5. zář 2017

Opet super ☺a gratuluji

5. zář 2017
drnkla
autor

@petulla1990 Děkujeme 😉

5. zář 2017

Začni psát komentář...

Odešli