evapple
19. dub 2017
701 

Kakaové muffinky s čokoládovými kousky

Byla sobota večer a já už přemýšlela nad nedělní snídaní. Měla by být o něco slavnostnější než ty v během týdne, ale ne zase moc, aby netrumfla narozeninové snídaně do postele. A protože neznám žádný moučník, který by nevylepšila čokoláda, rozhodla jsem se pro kakaové muffinky s kousky čokolády. Suroviny na ně máme běžně doma a jsou hotové do půl hodiny. Ráno si pak můžete pochutnat na báječně vláčných bábovičkách.

Na formu pro dvanáct muffinků budete potřebovat:

  • 125 gramů polohrubé mouky
  • 22 gramů holandského kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 115 gramů cukru krupice
  • 1 vejce
  • 125 gramů bílého jogurtu
  • 60 mililitrů mléka
  • 60 mililitrů rostlinného oleje
  • 100 gramů hořké čokolády pokrájené na kousky

Nejdříve si zapněte troubu na 180 stupňů  na nachystejte si formu na muffiny.  Já ho ještě vykládám papírovými košíky. Jednak neušpiní plech a jednak je to efektivní.

V jedné misce smíchejte metličkou cukr, vejce, mléko, olej a jogurt a vyšlehejte so světlé pěny. Všechny ingredience se musí spojit v kompaktní hmotu.

V druhé misce smíchejte zbytek sypkých surovin, tedy mouku, kypřící prášek, sůl a kakao.

Sypkou směs sypte po částech do tekuté a dobře promíchejte.  Nesnažte se práci ulehčit, a sypkou směs přisypávejte opravdu po částech. Zaručíte si tím dokonalé promíšení všech chutí.

Nakonec vsypte čokoládové kousky. Já přidala i hrst oříšků a hrozinek, záleží jen na vaší chuti.

Těstem naplňte formičky do tří čtvrtin. Těsto ještě vyběhne a vytvoří efektivní čepičku.

Pečte 18-25 minut a propečenost zkuste pomocí špejle.

Výborné jsou i jen tak, ale s krémem ze šlehačky a tvarohu budou ještě lepší.

Začni psát komentář...

Odešli