14 / 125
    Sójové kostky s čínským zelím, pololoupanou kulatozrnnou rýží a kvašenou mrkví
    frale
    autor

    Jedno ze dvou jídel, které dělám ze sójového masa. Tajemství dobré chutě se skrývá v marinádě ve které musí být maso naloženo - nejlépe 24 hodin.

    20. led 2014
    frale
    autor

    recept
    ingredience:
    100 g sojových kostek
    1 hlavička čínského zelí
    olej na smažení
    menší cibule
    2 lžíce sojové omáčky
    1 lžíce octa
    sůl, pepř, cukr
    Marináda:
    5 lžic oleje
    1 lžíce vinného octa
    1 lžíce worcesteru
    2 lžíce medu
    1 lžíce hořčice
    1 velká nastrouhaná cibule
    5 stroužků česneku
    1 lžička chilli koření
    bobkový list
    sůl a pepř
    1.Sojové kostky připravíme podle návodu a naložíme do marinády. Necháme v chladu odležet do druhého dne
    2.Omyté čínské zelí a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
    3.Na oleji opečeme sojové kostky a přidáme krájenou cibuli.
    4.Přidáme zelí a za stálého obracení opékáme asi 10 min.
    5.Postupně přidáváme soj. omáčku, ocet, sůl, pepř či cukr.

    Tohle je původní recept. Je třeba ochutnávat a chutit podle sebe - pokaždé to vyjde trochu jinak. A pozor na chilli, já nedávám vůbec, muž až sobě na talíř.

    20. led 2014

    Hele já četla, že sója, pokud není fermentovaná, by se moc neměla... (?)

    20. led 2014
    frale
    autor

    @acacia no, na tom asi něco bude. Ale jak píšu, dělám ze sóji jen dvě jídla, takže si myslím, že tím nic pokazit nemůžu. Naopak tempeh je u nás skoro pořád 🙂

    21. led 2014